Изумена съм, защото служебният министър на енергетиката Росен Христов се

...
Изумена съм, защото служебният министър на енергетиката Росен Христов се
Коментари Харесай

Мая Манолова: Министър Росен Христов не трябва да се страхува от мен

„ Изумена съм, тъй като служебният министър на енергетиката Росен Христов се плаши от Мая Манолова. Той би трябвало да се плаши от българските жители, които са гневни поради това, че купуват бензин и дизел по-скъпо с лев. Тази цена е безусловно спекулативна. Лев от горната страна в цената на горивата значи по-скъп превоз, храни, самун, плодове и зеленчуци и прочие Един от факторите за сериозната инфлация, която е към този момент над 17%, е цената на бензина и дизела. “ Това съобщи водачът на „ Изправи се България “ Мая Манолова в ефира на „ Бг он еър “ в предаването „ Опорни хора “.

По думите ѝ, на пръв взор наподобява, че компанията Лукойл Нефтохим – Бургас, държаща рафинерията, която преработва съветския на ниска цена нефт, е частна и че може да продава, на каквито си цени желае на бензиностанциите. „ Всъщност, страната си е оставила златната акция, с която се явява съакционер в рафинерията. Следователно е и съизвършител във образуването на цената на бензина и дизела. Златната акция дава право на страната да привиква общо заседание на сдружението, да дефинира дневния му ред и да блокира решения. Затова в петък бяхме пред Министерството на енергетиката, с цел да питаме министъра, къде се обитава държателя на златната акция и няма ли да даде доклад за петгодишната си работа в рафинерията.

Държателят е назначен от Бойко Борисов в третия му мандат, не е заменен от Кирил Петков и Асен Василев. Имал е политически чадър и не е давал пояснение какво е правил в сдружението и по какъв начин е защитил обществения интерес. Искахме да обърнем внимание на служебния министър на енергетиката, че от него се чака да предприеме деяние “, разясни Манолова.

Помолена да разяснява дали не престават заканите към нея да не разкрива далаверите с оскъпяването на газа през медиатори, откакто Булгаргаз е с нов началник, Манолова сподели:

„ Очевидно сме засегнали ползи, само че единствено за май са наддадени 110 милиона лв. от Булгаргаз за газ и те са отишли в медиаторите, само че сме ги платили всички ние. И различен път съм била заплашвана “, изясни тя и добави:

„ Притеснителното е, че цената на която Булгаргаз купува синьото гориво до оня ден е по-висока освен от тази на Газпром, само че и от цената на газовата борса в България, от цената на хъб Балкан с към 50 – 60 лв. на мегаватчас. За шест месеца това прави близо 300 милиона лв. от горната страна “, сподели ръководителят на „ Изправи се България “.

Мая Манолова изрази вяра, новият началник на Булгаргаз Деница Златева да извади нескрито цялата истина за газовите покупко-продажби, тъй като хората имат право да я знаят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР