Изучаваме уроците от войната в Украйна, където масово се използват

...
Изучаваме уроците от войната в Украйна, където масово се използват
Коментари Харесай

Купуването на дронове заляга в програмата за инвестиции на МО

" Изучаваме уроците от войната в Украйна, където всеобщо се употребяват безпилотни системи. Тяхната приложимост ще залегне в програмата за вложения " . Това съобщи министърът на защитата Тодор Тагарев по време на аудиенция в Пловдив във връзка Деня на военния парашутист, оповестяват от Министерството на защитата.

По думите му към този момент има две публични поръчки за придобиване на безпилотни летателни апарати за потребностите на Сухопътни войски. Министърът разясни, че в Специалните сили към този момент се употребяват такива системи.

Тагарев уточни, че армията има потребност от извънредно доста типове въоръжение, съоръжение, техника, системи за подготовка. До края на идващия месец в Народното събрание ще бъде импортирана обновената капиталова стратегия за предпочитаните планове за превъоръжаване, разясни той.

Военният министър акцентира, че от идната година разноските за защита ще се покачат до 2% от Брутният вътрешен продукт . Според него това ще даде опция да се обезпечи най-модерното съоръжение и условия за такава подготовка, каквато изискват най-високите стандарти на НАТО.

Припомняме, че и президентът Румен Радев посочи за българската войска.
 Няма да има огромна бежанска вълна от Близкия изток, твърди Тагарев
Няма да има огромна бежанска вълна от Близкия изток, твърди Тагарев

Пряка заплаха за България няма
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР