Изцяло български финал ще определи шампионите на двойки на международния

...
Изцяло български финал ще определи шампионите на двойки на международния
Коментари Харесай

Изцяло български финал на двойки на международния турнир по тенис за мъже в Созопол

Изцяло български край ще дефинира първенците на двойки на интернационалния шампионат по тенис за мъже на твърда настилка от сериите " Фючърс " на Световната федерация ITF в Созопол с награден фонд 15 хиляди $.

Поставените под номер 3 Пьотр Нестеров и Янаки Милев надвиха през днешния ден на полуфиналите над спечелилите във втората от трите съревнования в Созопол през предходната седмица и водачи в схемата Александър Донски и Владислав Орлов (Украйна) с 3:6, 7:6(2), 10-8. 
 
Така в разногласието за трофея те ще срещнат Адрияно Дженев и Антъни Генов, които отстраниха поставените под номер 2 поляци Шимон Келан и Ян Войцик с 6:3, 6:4.

Милев и Нестеров изгубиха на финала при дуетите на първия шампионат в Созопол на 9 октомври и към момента търсят първата купа. За 18-годишният Милев това ще бъде втори край, а за 19-годишния Нестеров - трети, в сериите " Фючърс ".

17-годишният Дженев също ще дебютира на край в шампионатите на ITF, до момента в който 20-годишният Генов се стреми към втори трофей за годината и в кариерата си, откакто при започване на януари в Кайро (Египет) подвигна шампионската купа на двойки в тандем с Томислав Йотовски (Република Северна Македония).

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР