Изтребители МиГ 29 проведоха нощни стрелби по светеща парашутна мишена

...
Изтребители МиГ 29 проведоха нощни стрелби по светеща парашутна мишена
Коментари Харесай

МиГ 29 поразява мишени в памет на Валентин Терзиев, но трагедията още не е изяснена

Изтребители МиГ 29 организираха нощни стрелби по светеща парашутна цел в границите на военното обучение край Шабла, а от Военновъздушните сили оказаха респект на починалия преди година майор Валентин Терзиев.

" ЗА ТЕРЗО! ", написаха във Facebook от бойната авиация.

Изтребителят МиГ-29, пилотиран от майор Терзиев, се разруши в морето край Шабла в нощта против 9 юни предходната година по време на обучение. Мишената е падала по-бързо от плануваното и се е наложила спомагателна маневра, с цел да може майор Терзиев да я порази. Последните му думи, записани в командния пункт, са " Поразих задачата, излизам от офанзива ".



Проверката на МО откри, че главната причина за трагичния полет не е човешка неточност, а " загуба на пространствена ориентировка ". Освен това са открити и

Разбилият се изтребител МиГ 29 е бил изправен. Отхвърлена е изрично опцията самолетът да е бил свален.

Случаят се проверява от прокуратурата, като към този момент няма информация до къде е стигнал.

Системните проблеми с бойната авиация, обаче, не престават.

Пилотите имат рисково малко часове във въздуха, а поддръжката на МиГ-овете става все по-трудна. След военната експанзия на Владимир Путин Украйна, Русия и Беларус отпаднаха като алтернатива за ремонта на машините и държавното управление се надява, че той може да се поеме от Полша. Към момента няма изясненост до какъв брой това ще е стабилно решение, защото и Полша разчита за ремонтните комплекти на Русия.

Ако не се откри решение, МиГ-овете евентуално ще бъдат приземени към края на годината.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР