Изтребител F-18 Хорнет на испанските ВВС се е приближил до

...
Изтребител F-18 Хорнет на испанските ВВС се е приближил до
Коментари Харесай

Руски и натовски самолети се гониха над Балтика

Изтребител F-18 „ Хорнет ” на испанските Военновъздушни сили се е доближил до самолета на съветския боен министър Сергей Шойгу над неутрални води в Балтийско море, като се е наложило да бъде пропъден от ескортиращи Су-27, съобщи ТАСС.

Шойгу летял от Калининград за Москва, съпровождан от два изтребителя на морската авиация на Балтийския флот. Според публицист от съветската държавна осведомителна организация, който е бил на борда на пътническия аероплан, натовският изтребител се е опитал да се изравни с тяхната машина. При един от маневрите ясно се вижда, че носи ракети за непосредствен въздушен пердах.

Тогава се е наложило ескортът безусловно да избута испанския „ Хорнет ” далеко. Той е част от самолетите, които НАТО изпрати в балтийския район за увеличаване на въздушната отбрана.

От РИА Новости означават, че „ напоследък непознати безпилотни и разследващи самолети все по-често се появяват на границите на Русия, макар апелите на Министерството на защитата ”. На този декор, доста страни с евроатлантическа ориентировка в района (сред тях – и България) се постанова да подвигат изтребители, които да гонят от въздушната им граница съветски самолети, в това число ракетоносните нуклеарни бомбардировачи Ту-95МС.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР