Източнк: Йогата е изключителен начин да изваяте хубава фигура. С

...
Източнк: Йогата е изключителен начин да изваяте хубава фигура. С
Коментари Харесай

Четири ефикасни пози за повдигане и стягане на седалището. Йога със Стела Колева

Източнк:

Йогата е извънреден метод да изваяте хубава фигура.

С годините гравитацията не работи в наша изгода и тялото губи своята разтегливост, само че в случай че изпълнявате тези три асани всекидневно ще постигнете забележими резултати.

Поза полумост “Сету Бадха Сарвангасана” стяга седалищните мускули и огъвкавява гръбнака. Тази асана оказва помощ за свалянето на килограми и работи тонизиращо. Легнете по тил на земята. Сгънете краката в коленете и поставете стъпалата допустимо най-близо до седалището. Опитайте да задържите стъпалата успоредни и да не прибирате петите във вътрешността. Ръцете остават до тялото с длани сочещи към земята. Повдигнете таза нагоре и незабавно по-късно приберете раменете едно към друго. Това ще разреши да се извърши позата вярно, с по-добра гръбначна извивка и няма да навреди на кръста. Задържайте в позата за няколко вдишвания и издишвания. Не повдигайте пръстите на краката, в противен случай ползвайте силата им, с цел да избутвате таза нагоре, тъй че коленете да са на равнището на глезените.

По-трудна асана, в която главно се осъвършенства равновесие е поза Воин 3 – “Вирабадрасана” 3 . Тази предизвикателна поза основава естетика за душата, равновесие и устойчивост за тялото. Докато стоите в нея, ще усетите стягането на седалището и бедрата. Може да започнете осъществяването й наоколо до стена. Застанете в изправена позиция с ръце до тялото. Повдигнете десния крайник обратно и наклонете тялото напред колкото ви е допустимо. Задръжте за няколко секунди и повторете с другият крайник. Когато се балансирате в позата може да продължите до приключения тип на асаната. Опитайте да се наклоните по този начин, че краката да образуват прав ъгъл, а горната част на тялото да остане успоредна на земята. За край можете да изнесете ръцете напред, на равнището на ушите. Пози Вирабадрасана 1, 2 и 3 творят чудеса с тялото и работят върху възстановяване на самочуствието.

Свързани публикации.. Отслабва ли се с йога? Йога със Стела Колева 0 Най-накрая нещо дейно против целулит. Йога със Стела Колева 0 Коя йога поза да практикувате за стягане на корема? Йога със Стела Колева 0

Една от разновидностите на поза куче надолу “Адхо Мука Шванасана” е с обтегнат крайник нагоре. Освен, че позата е извънредно красива изпълнена вярно, тя има необикновен резултат върху повдигането на седалището.

Застанете на длани и колене на земята. Дланите са под раменете, а коленете на равнището на хълбоците. Повдигнете коленете от земята и започнете да избутвате тялото обратно до момента в който гърбът се изправи. Насочете вниманието върху гръбнака и не бързайте на изпъвате краката. Бъдете сигурни, че имате добър баланс като дланите натискат земята. Повдигнете единия крайник нагоре и го изпънете. Задръжте в позата или направете няколко пъти покачване и събаряне на крайници. Повторете с другия. Позата оказва помощ и за огъвкавяване на бедрата.

Поза стол “Уткатасана” е още една асана, която интензивно оформя бедрата и стяга седалището. Застанете в изправена позиция с долепени стъпала и колене. Клекнете надолу и повдигнете ръцете над главата. Избутайте таза напред, с цел да не се натоварва кръста и се пробвайте да изнесете тежестта обратно, тъй че да виждате пръстите на краката. Останете в позата колкото е допустимо по-дълго като не задържате дишането.

Бъдете непрекъснати и правете асаните всекидневно. С йога ще заобичате тялото си.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР