Източниците, които не са получили правомощие да коментират публично въпроса,

...
Източниците, които не са получили правомощие да коментират публично въпроса,
Коментари Харесай

Руски следователи разпитват в Таджикистан близките на стрелците от Крокус сити хол

Източниците, които не са получили пълномощие да разясняват обществено въпроса, допълниха, че силите за сигурност на Таджикистан са докарали фамилиите до столицата Душанбе от разнообразни елементи на страната.

Обвинените за терористичната офанзива са Далериджон Мирзоев, Саидакрами Рачабализода, Шамсадин Фаридуни и Мухаммадсобир Файзов. Вчера съдът в московския регион Басманни дефинира мярка за неотклонение арест до 22 май за четиримата мъже. 

Вчера турските сили за сигурност пък оповестиха, че въоръжените таджики, лишили живота на близо 140 души, влезли за малко в Турция, с цел да възобновят разрешителните за престояване в Русия, само че радикализацията им не се е случила там.

Тъй като не е имало заповед за арест против нападателите, те са можели да пътуват свободно сред Турция и Русия, уточни представител на силите за сигурност, поискал анонимност, като добави, че те са живеели в Москва отдавна.

По думите му двама от нападателите са напуснали Турция, с цел да заминат за Москва с един и същи полет на 2 март 2024 година

Председателят на Следствения комитет Александър Бастрикин заяви, че жертвите на кървавата офанзива към този момент са 139, а ранените са 182. Отговорност за нападението пое " Ислямска страна ", само че съветският президент Владимир Путин съобщи, че причинителите са бягали към Украйна, която съгласно него е подготвяла " прозорец ", който да им разреши за се скрият на украинска територия.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР