Източникът на салмонела не е Детска млечна кухня в Русе

...
Източникът на салмонела не е Детска млечна кухня в Русе
Коментари Харесай

Източникът на салмонела не е Детска млечна кухня в Русе

Източникът на салмонела не е Детска млечна кухня в Русе - това демонстрират резултатите от лабораторното изпитване на пробите от храната, от контактните повърхности - маси, плотове за работа и софтуерно съоръжение, и от личния състав, заяви шефът на Областната дирекция по сигурност на храните в крайдунавския град доктор Георги Дяков.

Детска млечна кухня спря краткотрайно работа в края на предходната седмица след заповед на Областната дирекция по сигурност на храните в Русе. Причината беше регистрирани случаи на салмонела в детска ясла номер 9 в града.

По време на съвещание през днешния ден на екипа от представители на Областната дирекция по сигурност на храните и на Регионалната здравна ревизия в Русе е решено от на следващия ден Детска млечна кухня да възобнови активността си.

Дяков изясни, че от детска ясла номер 9 са изследвани съвсем всички - без чиновниците, които са в отпуск, и без децата, които не посещават заведението.

Той сподели още, че работата там продължава, като най-вероятната причина за разпространяването на инфекцията е занижена персонална хигиена.

Дяков изясни, че за една от служителките в яслата е открито, че е " прикрит притежател " на салмонела от същия тип, открит и при децата. По думите му не може да се каже сигурно кой е първоизточникът. Служителката и децата, които са носители на бактерията, няма да посещават яслата, до момента в който не се излекуват.

Дяков изясни, че децата, признати през предходната седмица в болничното заведение с инфекцията, към този момент са изписани и са в положително общо положение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР