Източник: www.api.bg Над 900 машини са обработвали през нощта пътните настилки

...
Източник: www.api.bg Над 900 машини са обработвали през нощта
пътните настилки
Коментари Харесай

Над 900 машини обработват пътните настилки

Източник: www.api.bg

Над 900 машини са обработвали през нощта пътните настилки по републиканската мрежа. През деня работата на снегопочистващата техника продължава, за да се обезпечи проходимостта на пътищата при зимни условия. Снеговалеж и силен вятър има сега в областите София, Ловеч, Плевен, Шумен, Перник, Велико Търново, Стара Загора, Търговище, Кърджали, Благоевград, Кюстендил, Русе, Враца и в регионите на Благоевград, Черна Места, и проход „ Предел “ и проход „ Ришки “, Студенец, Паничково, Лъки по високите места на област Смолян, на област Сливен и на Пазарджик.

Необходимо е водачите да потеглят на път само с подобаващи гуми, да карат внимателно и със съобразена скорост. Настилките се обработват непрестанно. Блокирането на придвижването от коли, които не са готови за придвижване, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали водачи.

Поради снегонавявания и заплаха от заледявания краткотрайно е ограничено движението на товарни коли над 12 тона с ремаркета и полуремаркета по път II-842 Юндола - Белово. Обходният маршрут е по път Белово – Варвара – Велинград – Юндола.

Забранено за МПС над 12 тона е преминаването през проходите „ Петрохан “, „ Превала ”, „ Котленски “ и „ Шипка ”.

Затворен за всички типове моторни превозни средства е Троянският проход.

Без ограничавания е прекосяването през проходите „ Айтоски ”, „ Обзорски ”, „ Печинско ”, „ Предел ”, „ Републиката “, „ Ришки ” и „ Рожен ”. Целогодишно забранено за МПС над 3,5 тона е преминаването през „ Дюлински ” и „ Пампорово ”, а на товарни автомобили над 10 тона през „ Вратник ” и „ Твърдишки “.

Всички жители и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна конюнктура от безплатното мобилно приложение LIMA, lima.api.bg, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението на републиканските пътища.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР