Източник: Историята на Total и Citroën започва още през 1968 г.

...
Източник: Историята на Total и Citroën започва още през
1968 г.
Коментари Харесай

CITROËN И TOTAL ПРАЗНУВАТ 50 ГОДИНИ ПАРТНЬОРСТВО

Източник:

Историята на Total и Citroën стартира още през 1968 година Тази «success story» (успешна история), изпълнена с иновативност и спортна страст, изведе двете марки на най-високото ходило на подиумите. 50-годишно партньорство, увенчано с голям брой триумфи, както търговски, по този начин и спортни, способстваха за международната известност на двете групи.

От самото начало на партньорството им през 1968 година, Total поддържа индустриалното развитие на Citroën на петте континента, доставяйки богата гама масла и смазочни материали за колите. С течение на десетилетията, двете групи заедно създадоха масла, приспособени към двигателите на Citroën, с цел да ги направят още по-икономични и по-екологични.

Опазването на околната среда е основна цел за Citroën и Total. Партньорите са се ангажирали да понижат драстично вредните въздействия на предлаганите от тях артикули върху околната среда, основно чрез понижаване на емисиите на CO2. Екипите, занимаващи се с проучване и развиване работят взаимно с цел създавнето на характерни и адаптирани решения. В наши дни, израз на тези старания е основаването на TOTAL QUARTZ INEO FIRST 0W-20, екологично синтетично масло, което разрешава да се понижи разхода на гориво до 4%*.

От през вчерашния ден до през днешния ден: пристрастеност и спортна ангажираност за цялостен триумф
Партньорството Citroën – Total се базира също и на спортния дух и устрема към високи достижения. От задълбочените изследвания на маслата до тестването им на пистата, от рали рейд до Световния Рали Шампионат, всички тези проби и спортни събития разрешиха на Total да изпробва маслата си в рискови условия и да обезпечи както на състезателните автомобили, по този начин и на колите от серийното произвеждане с марка Citroën оптимално показване.

Силата на партньорството сред Citroën и Total в региона на автомобилния спорт проличава още на Рали Мароко през 1969 г. Citroën слага началото на дълъг лист с награди със Citroën DS21 и продължава епопеята си в рали рейд, увенчана с 36 победи и 5 трофеи при конструкторите на Световния шампионат на FIA. Следва невероятна серия от триумфи сред 2003 и 2012 г. с 8 трофеи при конструкторите и 9 титли при водачите на Световния Рали Шампионат (WRC).

През 2014 година, Citroën и Total вземат решение да се впуснат в шампионата WTCC, където печелят 3 титли при конструкторите, 3 трофеи при пилотите и 50 победи. През 2017 година, двете марки се завръщат в WRC шампионата с C3 WRC, който печели на два пъти в Мексико и Каталуния.

Матийо Сула, Директор на Total Lubrifiants заявява: «Нашите две компании се подготвят да се оправят с провокациите на утрешния ден, без значение дали те са екологични, софтуерни или спортни. Пътят, който към този момент изминахме дружно ни позволи да споделим един дух на стремеж към високи достижения и иновативност, във фокуса на който стои клиента. През тези плодотворни години, Total и Citroën винаги са успявали да намерят устойчиви във времето решения.»

От своя страна, Линда Джаксън, Генерален Директор на Citroën, разяснява: «Вече цели 50 години ние вървим един до друг и можем да бъдем горди от старанието на нашите екипи, които способстваха изключително много за постигането на тези триумфи.»

* измерено при формалните проби M111 FE

Citroën и Total честват 50тата годишнина от партньорството си с филм, израз на техния състезателен дух и на устрема им към високи достижения



Марката Citroën
Участник на интернационалната автомобилна сцена с цялостна гама артикули, Citroën е символ на креативност и храброст от 1919 г. до през днешния ден. Отличаващи се по своя дизайн, изключителен комфорт, иновативни технологии и излъчващи оптимизъм, моделите на Citroën, и изключително новите C3 и C3 Aircross compact SUV, са глътка пресен въздух в автомобилната промишленост. Citroën е марка, чието ентусиазъм са хората и методът им на живот. Този дух намира израз в мотото на марката „ Inspired By You “ и в уникалните изживявания и опит, които тя предлага на своите клиенти: да вземем за пример опцията за онлайн оценка - Citroën Advisor, решенията за мобилност - Citroën Rent&Smile, Earn&Drive и др. Citroën, това са 10 000 точки на продажба и следпродажбено обслужване в съвсем 80 страни и над 1,1 милиона продадени автомобила през 2016 година С 8 международни титли при конструкторите в Световния Рали Шампионат (WRC) и 3-та купа при конструкторите в шампионата WTCC през 2016 г., марката има съществено наличие в рали спорта.

Total Lubrifiants
Total Lubrifiants е международен водач в производството и дистрибуцията на масла. Компанията разполага с 41 производствени центъра в света и над 5800 служителя в 150 страни. Total Lubrifiants предлага иновативни продукти и услуги, които гарантират отлично показване и запазване на околната среда. В центъра по развойна дейност за реализиране на тези цели работят 130 души.Total Lubrifiants е ключов партньор за автомобилния, морския и индустриалния бизнес.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР