Източник: istockphoto Не всички случаи на мъжко безплодие или азооспермия

...
Източник: istockphoto Не всички случаи на мъжко безплодие или азооспермия
Коментари Харесай

Азооспермия - един често срещан проблем

Източник: istockphoto

Не всички случаи на мъжко неплодородие или азооспермия (липса на сперма в еякулата) са еднотипни и би трябвало да се лекуват по еднакъв метод.

Азооспермията се подразделя на две огромни групи – обструктивна азооспермия и необструктивна азооспермия.

® Обструктивна азооспермия е налице, когато има обикновено произвеждане на сперматозоиди в тестисите, само че семенните канали са запушени. Причина за възникването и могат да бъдат:
Вазектомия - това е една от най-честите аргументи за обструктивна азооспремия. Причината е, че тази хирургическа намеса прекъсва семенните канали, което прекъсва и притока на сперма.

Инфекция : Обструктивната азооспермия може да бъде породена и от инфекции на тестисите, простатата или репродуктивния тракт като епидидимит / орхит, простатит и венерически болести като хламидии. Те могат да причинят блокиране на дребните тубули на епидидимите или на еякулационния канал. Вродени аномалии: Някои мъже се раждат с изчезнала част от семепровода. На процедура това е положение, сходно на вазектомия , само че повода е генетична. Друга вродена особеност, която може да докара до обструктивна азооспермия, са кистите на простатната жлеза. Друга причина за възникването на обструктивна азооспермия е допустимо да бъдат и следоперативните затруднения.

® Необструктивна азооспермия е положение, при което налице е проблем в процеса на формиране на сперматозоиди. Те или липсват, или равнището на тяхното произвеждане е доста ниско. Причини за развиването на необструктивна азооспермия могат да бъдат генетични, добити и вродени.

Сред генетичните аргументи най-често се касае за хромозомна особеност . Най-честия хромозомен проблем, пораждащ азооспермия, е синдром на Клайнфелтър .

Варикоцеле също е едно от болесттите, които в множеството случаи водят до леко намаление на броя на сперматозоидите, само че в някои случаи се стига и до азооспермия.
Рак на тестисите: Един от първите и най-често срещани признаци за рак на тестисите или други органи на репродуктивната система, е точно азооспермия или намаление броя на сперматозоидите.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР