Източна Украйна продължава да е основен фокус на бойни действия.

...
Източна Украйна продължава да е основен фокус на бойни действия.
Коментари Харесай

Руслан Трад: Засилването на частните военни компании дразни висшето офицерско съсловие в Русия

" Източна Украйна продължава да е главен фокус на бойни дейности. В южните елементи на Украйна не престават да ескалират сраженията сред украинските и съветските елементи. Наблюдават се украински офанзиви зад линията на съветските позиции в Запорожие и Крим. Има офанзиви на територията на Мариопул и Мелитопол. Украинските сили пробват да трансферират оттатък съветските позиции сражения и обстрел, може би с концепцията за подготовка на контраатака в региона. В Бахмут и в Маринка обстановката е доста тежка ".

Това заключи пред БНР журналистът Руслан Трад.

И добави, че съветските сили управляват немалка част от Бахмут, а украинските са най-вече в западната част на града.

" Изявленията на създателя на съветската частна войска " Вагнер " Евгений Пригожин са свързани с вътрешните междуособици в силите за сигурност и организациите за сигурност в Русия, както и с развой, който занапред ще се ускорява - поява на нови частни военни компании. В съветския подтекст те не са всъщност частни компании, а формирования, надълбоко свързани с мрежата на армейските структури в съветската войска, настрана и с военното разузнаване и контраразузнаване на Руската федерация. Пригожин и " Вагнер " демонстрираха по какъв начин може да се развие един сполучлив модел, по тази причина се появяват сходни обединения като " Конвой ".

По думите на журналиста " Конвой " е ситуирана на доста характерно място в Крим - в институция от руско време, където са се провеждали образования за снайперисти:

" Човекът, който основава тази конструкция, е назначен от съветската окупация админ, който управлява Кримския полуостров. Той влага в тази конструкция, само че армейският състав е или от някогашни хора, воювали във " Вагнер ", или от хора, свързани със " спецназ ", тъй че моделът е еднакъв. Съставът на " Конвой " е от към 300 до 400 бойци. Командирът е някогашен пълководец на " Вагнер ".

В предаването " 12+3 " Руслан Трад уточни още, че конкуренцията сред силите за сигурност вътре в Кремъл е забележима.

" Като " Вагнер " и " Конвой " има най-малко още дузина сходни обединения в Русия. " Вагнер " е междинна като брой хора, само че е една от най-ефективните, най-добре квалифицираните. Получава доста огромна поддръжка със самолети, бойна техника. Засилването на такива групи нервира висшето офицерско съсловие ".

Според него на този стадий няма по какъв начин войната да спре през дипломацията, защото и двете страни нямат нито полза, нито опция да спрат военните дейности.

" Лятото ще бъде интензивно като бойни дейности. Разкритията около " Вулкан " (б.р. - компания, упреквана за хакерски атаки) демонстрират какъв брой по-сложен е спорът - не просто имаме военни дейности. Винаги би трябвало да имаме поради, че войната се води и в киберпространството, и в коридорите на Организация на обединените нации. Не виждам по какъв начин скоро спорът ще завърши по дипломатически метод ".

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!   

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР