Изтичането на информация не помага на работата, допълни тойРумъния избърза,

...
Изтичането на информация не помага на работата, допълни тойРумъния избърза,
Коментари Харесай

Румъния направи голяма грешка за Шенген, предупреди дипломат

Изтичането на информация не оказва помощ на работата, добави той

Румъния избърза, говорейки за очертаваща се договорка за Шенген. Това е доста нездравословно в дипломацията, изключително по въпроси с вътрешнополитически нюанс. В Австрия тематиката е свръхчувствителна. Изтичането на информация не оказва помощ на работата. Всякакви разисквания на тематиката са преждевременни. Това сподели някогашният посланик Стефан Тафров в " Твоят ден ".

По думите му е рано за фанфари, само че би трябвало да има оптимизъм във връзка с Шенген. " България пази добре външните граници на Европейски Съюз и е в цялостното си право да се причисли. Исканията на Австрия са в посока да се ускори поддръжката на Европейска комисия към България по границата с Турция. Така че съответстват с нашите ", изясни той. 

Според него България е подготвена механически за Шенген. " Буксувахме с години, само че има прогрес и пробив. Австрия остана в изолираност в Европейски Съюз след решението на Нидерландия. Страната не може да продължава по този начин постоянно, неловко е от дипломатична позиция. Има напън от огромните европейски сили ", уточни Тафров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР