Изтичането на името на Георги Караколев не беше професионално. Има

...
Изтичането на името на Георги Караколев не беше професионално. Има
Коментари Харесай

Тихомир Стойчев за задържания служител на ГДБОП: Той влиза в НСС по една схема по препоръки

Изтичането на името на Георги Караколев не беше професионално. Има някакво изпитание за пиар, то да стане обществено известно. Това съобщи Тихомир Безлов, специалист от Центъра за проучване на демокрацията, по мотив арестуваният за шпионаж чиновник на ГДБОП. 

По думите му Караколев не е имал позиция, която да му даде достъп до извънредно значима информация, като се изключи интернационалния продан. " Там би могъл да направи серизони бели ", сподели още той.

Според Безлов по-интересна е връзка на задъражният с ДАНС. 

По думите му до преди няколко години Русия не е била тематика в страната ни. И даде образец с отравянето на Гебрев и взривяването на негови хранилища. " През 2018 година обстановката се промени, когато стана известно отравянето в Солсбъри. Тогава стана ясно за отравянето на Гебрев през 2015 година След чешкото следствие, че има взривена продукция на Гербрев се сетихме да гледаме, че има гърмежите са от 2011 година ", добави още той. 

Има политическо напрежение за службите. В обединението има противоречие във връзка с промените. Има опит да се поддъражт положителни връзки с президнета, без да се основават промени в обединението, счита Безлов. 

Според Тихомир Стойчев, въпросният чиновник Караколев, чието име излезе в медиите, е постъпил по-късно, не когато е бил в ЦСБОП и не е постъпил в ЦСБОП в Националната работа за сигурност.

Интересното при него е, че той влиза по една скица по рекомендации. Подкрепата за неговото назначение в НСС се получава през министър Йордан Соколов, по-късно и ръководител на Народното събрание. Моите усещания от него след назначението му са, че беше един етичен, учтив, младеж. Но постоянно стартира да се мести от бранш в бранш, което не се приема добре в която и да е работа. След това чух, че върви на полицейски задачи в чужбина, там с никаква оперативна работа не се занимава. Мисля, че той не е съумял да построи професионален потенциал и опит, с цел да бъде съществено забавен, още повече, че в този момент го упрекват в шпионаж в интерес на Русия ", описа Стойчев.

Той разясни, че става въпрос за разгласен за личност нон грата за чиновник на дипломатическото ведомство на Руската федерация. Доколкото познава исторически съветските служби, доста сериозен хигиеничен надзор и държание се постанова над тези чиновници, които се считат за дискредитирани и провалени.

По думите му неприятно впчетление прави, че Караколев постоянно се е местил от бранш в бранш. " Чух, че върви на полицейски задачи в чужбина. Там не се занимава с оперативна работа. Мисля, че не е построил професионален опт, с цел да бъде забавен. Караколев е бил учител в Академията на Министерство на вътрешните работи < където е обучавал фрагменти за разнообразни структури ", добави Стойчев. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР