Изтезанията през Средновековието сe считали за напълно законен начин да

...
Изтезанията през Средновековието сe считали за напълно законен начин да
Коментари Харесай

10-те най-ужасяващи мъчения в средновековна Европа (16+)

Изтезанията през Средновековието сe смятали за изцяло легален метод да се изтръгне самопризнание. Мъченията били много известен метод за наказване на отговорните в обещано закононарушение.

По това време не съществувало понятието „ нечовешко отношение към лишените от независимост “, по тази причина постоянно се допускало, по легален метод, пандизчиите да бъдат подлагани на ужасяващи мъчения. През този интервал даже се смятало, че непринудено направените признания, нямат същата тежест като тези, при които е употребявано изтезание.

Целта на изтезанията не била гибел на обвинявания, а да се аргументи непоносима болежка. Въпреки това, смъртните случаи напълно не били необичайност.

Днес ви представяме 10 смразяващи кръвта метода за изтезания, употребявани през Средновековието. Повечето от уредите несъмнено са плод на болен разум, само че няма по какъв начин не да признаем, че в проектирането им е употребена огромна доза креативност.

Въпреки това някои от изтезанията са толкоз шантави, че най-разпространения метод за разпределяне на правдивост по това време – гилотината, ще ви се стори като елементарна хуманна процедура.

 10-те най-ужасяващи мъчения в средновековна Европа (16+)

1. Раздробител на колена

Популярно по време на Инквизицията, това устройство се състои от две дървени блокчета със зъбци. Раздробителят се поставял под или над коляното на индивида.

Чрез огромни винтове блоковете се пристягали толкоз мощно, че зъбците се впивали в плътта и даже чупели костта. След сходна „ процедура “ колената на индивида стават безусловно безполезни. Броят на шиповете в блока варира сред 3 и 20, според от типа на осъщественото закононарушение.

2. Менгеме за гърди

 10-те най-ужасяващи мъчения в средновековна Европа (16+)

Това изключително мерзко устройство е известно още като Железния паяк. Използвало се е основно върху дами, упрекнати в прелюбодейство, разкол, осквернение или вещерство.

Често е употребявано и по време на разпити. Устройството се състои от четири щипци, които се нагорещявали и по-късно захващали женските гърди с тях. Естествено, сходно мъчение, води до постепенно и трудно изгаряне на плътта. В случай, че дамата оцелеела след сходно изтезание, тя оставала обезобразена за цялостен живот.

 10-те най-ужасяващи мъчения в средновековна Европа (16+)

3. Клетка-гроб

Едно от най-страховитите изтезания през Средновековието. Обвиняемият бил поставян в клетката-гроб – изцяло имобилен, без вода и храна в продължение на дни.

Продължителността на времето, което прекарвал в нея, зависело от типа на закононарушението, да вземем за пример богохулството се наказвало със гибел, тъй че времето за престой в клетката-гроб било безкрайно. Жертвите постоянно са излагани на обществени места, където в допълнение са подлагани на насмешки и унижения от страна на локалните.

4. Изтезание с плъхове

 10-те най-ужасяващи мъчения в средновековна Европа (16+)

Да, за осъществяване на мъчения били употребявани и плъхове. Има доста разновидности, само че в общи линии технологията е една и съща. При обездвижената жертва се пуска гладен плъх, който безусловно раздира индивида и прониква в тялото му, до момента в който той е към момента жив.

За да е несъмнено, че изтезанието ще сработи, мъчителите постоянно поставяли върху корема на обвинявания железен резервоар, който нагрявали постепенно. Заради горещината плъхът започвал да търси път за избавление, най-често през корема на жертвата. Проникването продължавало с часове, което причинявало ужасна и мъчителна гибел.

 10-те най-ужасяващи мъчения в средновековна Европа (16+) 5. Главотрошач

Тук всичко е явно. Устройството е направено по този начин, че постепенно да смаже черепа и лицевите кости на жертвата.

Дори мъчителят да не докара делото си до дъно и да не аргументи гибел, то тя е неизбежна, защото провалите върху лицевата конструкция са непоправими.

 10-те най-ужасяващи мъчения в средновековна Европа (16+)

6. Железен стол

Любимо устройство на инквизиторите. Жертвите били принуждавали да сядат върху стол, затрупан с остри шипове. Проникването надълбоко в плътта на жертвата било неизбежно, защото те били пристягани с колани върху стола.

Понякога мъчението продължавало с дни, защото шиповете не засягали жизненоважни органи, а кръвозагубата била относително дребна. Все отново гибелта била неизбежна. Това изтезание постоянно било употребявано и като психически инструмент. Жертвите постоянно правели признания, наблюдавайки по какъв начин изтезават други пандизчии.

 10-те най-ужасяващи мъчения в средновековна Европа (16+) 7. Разкъсващо колело

Също известно като „ Колелото на Екатерина “, това устройство е употребявано, с цел да подложи пандизчиите на обществено изтезание и екзекуция. Устройството нормално се състои от колело със спици и стойка. Престъпниците били връзвани към колелото, тъй че крайниците им да стърчат сред спиците.

След това започвал нечовечен побой, до момента в който колелото се върти, а крайниците на жертвата не се изпочупят. Още по-ужасното е, че мъчението от време на време продължавало с дни. Известен е случай от XIV в., при който жертвата живяла цели три дни завързана за колелото.

8. Крушата на мъчението

 10-те най-ужасяващи мъчения в средновековна Европа (16+)

През Средновековието това непоносимо устройство е употребявано като инструмент за изтезание на дами, упрекнати в предизвикателство на аборт. „ Крушата “ била употребена и за наказване на лъжци, клеветници и хомосексуалисти. Устройството се състои от четири железни венчелистчета, които постепенно се разтварят, при завъртане на винт.

Така, инквизиторът можел да го разтваря, до момента в който кожата на жертвата се раздра. Устройството било вкарвано във влагалището на дамите или в ануса на мъжете-хомосексуалисти, на лъжците и клеветниците – в устата. Мъчението рядко причинявало гибел, само че постоянно било употребявано като „ бонус “ към други изтезания.

 10-те най-ужасяващи мъчения в средновековна Европа (16+) 9. Трион за изтезания

Без да изпадаме в елементи, ще споменем, че трионът бил употребен за разполовяване тялото на жертвата.

Инквизиторите правили „ процедурата “ по два метода – режели горкия човек или напречно, през средата на тялото, или по дължината на цялото тяло.

 10-те най-ужасяващи мъчения в средновековна Европа (16+) 10. Люлката на Юда

Това италианско откритие е известно още като „ Столът Юда “. Наказанието се състои в това голата и завързана с въжета жертва да стои върху конзола с формата на пирамида.

Мъчителите отпускали постепенно въжетата, до момента в който тялото не се набие върху острия завършек на пирамидата. Понякога инквизиторите оказвали спомагателен напън върху жертвата, с цел да бъде проникването по-дълбоко, а болката още по-непоносима. Този способ непроменяемо водел до мъчителна гибел в резултат на ужасяващите болки или на зараза поради мръсния апарат.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР