Изтеглянето на войските на контингента на Организацията на договора за

...
Изтеглянето на войските на контингента на Организацията на договора за
Коментари Харесай

Токаев благодари на Путин, миротворците си тръгват след 2 дни

Изтеглянето на войските на контингента на Организацията на контракта за групова сигурност (ОДКБ) от Казахстан ще стартира след два дни, сподели през днешния ден президентът на Казахстан Касъм-Жомарт Токаев, съобщи ТАСС.

" Опитът за държавен прелом се провали, обстановката във всички региони на страната е постоянна, главната задача на ОДКБ приключи ", съобщи Токаев.

Президентът назначи за министър председател Алихан Смаилов, заяви пресслужбата на президента. Смаилов бе първи вицепремиер и изпълняващ длъжността министър-председател, откакто на 5 януари, на фона на набиращите мощ митинги, Токаев одобри оставката на държавното управление, ръководено от Аскар Мамин.

" Кризата в Казахстан е най-тежката в историята на независимостта на страната ", съобщи казахстанският президент Токаев на срещата на върха на Организация на Договора за групова сигурност (ОДКС). В него участваха всички страни членки на ОДКС - Армения, Беларус, Казахстан, Киргизстан, Русия и Таджикистан, както и съветският президент Владимир Путин.

" Президентът на Беларус Александър Лукашенко също участва на срещата на върха. Държавите членки не възнамеряват да одобряват никакви документи след изключителното съвещание на Съвета за сигурност на ОДКС ", съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков. Главната цел на срещата, е да се обсъдят методите за нормализиране на обстановката в Казахстан след вълната от жестоки вълнения.

Токаев откри срещата с благодарности към Путин и Лукашенко за " помощта и бойното приятелство ", написа dir.bg.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР