Изтече една година от мандата на президента. В интервю по

...
Изтече една година от мандата на президента. В интервю по
Коментари Харесай

Иво Христов пред БНТ за изтеклата 1 година от мандата на президента

Изтече една година от мандата на президента. В изявление по тематиката за Българска национална телевизия началникът на кабинета му Иво Христов увери, че битката с корупцията е дълготраен ангажимент на президента Румен Радев. Според Христов за този интервал президентът няма сериозна политическа неточност.

Ето и отговора му на въпроса - има ли напрежение сред институциите у нас, а цялото изявление може да видите на следващия ден в Сутрешния блок на Българска национална телевизия.

Българска национална телевизия: Как може да се дефинират взаимоотношенията сред президента Радев и премиера Бойко Борисов от една страна и връзките сред президента Радев и ръководещото болшинство в Народното събрание. Може ли да кажем, че има война на институциите, или единствено прехвърчат искри на напрежение? Иво Христов - шеф на кабинета на президента: Въпрос на избор на дума. Като някогашен публицист, знам, постоянно е по-ефектно да се избере мощен термин и постоянно го срещаме в пресата. Разбира се, противоборство има и то е напълно от изгода за българската народна власт. Президентът няма предопределение да бъде мелодичен с държавното управление. Напротив, той би трябвало да поправя всяко негово отклоняване. Впрочем президентът Радев, още в предизборната акция съобщи, че ще бъде обществен филтър на законите, гласувани от Народното събрание и го сподели нееднократно.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР