Изтъкнат китайски учен и интелектуалец се превърна в първата известна

...
Изтъкнат китайски учен и интелектуалец се превърна в първата известна
Коментари Харесай

Коронавирус: изтъкнат учен обвини президента на Китай за катастрофата

Изтъкнат китайски академик и интелектуалец се трансформира в първата известна обществена фигура , който хвърля виновността за рецесията с новия ковид върху президента на страната Си Цзинпин, акцентирайки, че разпространяването на смъртоносния вирус " разкри прогнилото ядро на китайското ръководство ", осведоми " Гардиън ".

С утежняването на рецесията в цялата страна Сю Джангрун, професор по право в един от най-хубавите университети в страната, разкритикува остро държавното управление, ръководено от Си, в есе, озаглавено: " Вирусна паника, когато яростта превъзмогва страха ". В него той хвърля виновността за актуалната национална рецесия върху Си Цзинпин и културата на угнетяване и " систематична импотентност ", която той е основал. Вирусът към този момент умъртви повече от 1000 души в Китай.
 Коронавирусът можел да болести 60 % от международното население
Коронавирусът можел да болести 60 % от международното население

Дори при 1% смъртност това може да са голям брой умряли

" Това е система, която трансформира всяко естествено злополучие в още по-голяма, сътворена от индивида, злополука. Епидемията от ковид разкри прогнилото ядро на китайското управление; нежното и празно сърце на клатещата се постройка на страната се появи, както в никакъв случай до момента ", акцентира интелектуалецът.

Сю дефинира болестта като " национално злополучие ", което включва политиката, стопанската система и " етичната тъкан на страната ", което го прави " по-опасно от самата тотална война ".
 Инкубационният интервал на ковид не е 14 дни, а 24 дни
Инкубационният интервал на ковид не е 14 дни, а 24 дни

Температура е измерена при 43,8% от пациентите, само че по-късно след хоспитализация е при 87,9% от инфектираните.

Рядката открита остра рецензия против Си Цзинпин идва, до момента в който страната се пробва да се върне към някаква форма на нормалност, като фирмите и фабриките постепенно се връщат на работа след седмици на карантинни ограничения. По-рано през днешния ден Китайската национална здравна комисия заяви за нови 108 смъртни случая от ковид, като с това общият брой на жертвите стана 1016 души.

Властите оповестиха за 2 478 нови случая на инфектирани единствено през вчерашния ден, което е по-малко от 3 062 инфектирани предния ден, което провокира прочут оптимизъм, че ограниченията за ограничение на вируса работят, откакто над 40 000 души са инфектирани. Има повече 300 случая в 24 страни и територии.
 От Сингапур до Алпите наблюдават контакти на инфектиран с ковид британец
От Сингапур до Алпите наблюдават контакти на инфектиран с ковид британец

" Очевидната лекост, с която се популяризира вируса, провокира безпокойствие "

След седмици на изгубване от общественото пространство, през вчерашния ден Си Цзинпин посети квартал и болница в Пекин, където видеоразговор с здравни работинци в Ухан.

Есето на Сю улавя възходящия публичен яд към държавното управление, който доближи нов връх след гибелта през предходната седмица на лекаря, който разгласи и сигнализира за задаващия се проблем с ковид. Властите се пробваха да обвинят бюрократи на по-ниско равнище, само че висшите шефове не са избягали. Във вторник партийният секретар на здравната комисия на провинция Хубей и шефът на провинциалната здравна комисия в Хубей бяха уволнени.
 Близо всеки пети случай на ковид в Китай може да е с съдбовен край
Близо всеки пети случай на ковид в Китай може да е с съдбовен край

Учени от Центъра за разбор на инфекциозните болести по света са открили, че общото равнище на смъртност на случаите (CFR) на болни от ковид в провинция Хубей съставлява 18%.

Група китайски учени подписаха отворено писмо, призоваващо държавното управление да се извини на умрелия доктор Ли Венлян и за повече независимост на словото и правата, обезпечени от конституцията, да бъдат предпазени. През уикенда в Шанхай беше снимана жена, която държи табела, призоваваща за независимост на словото.

Сю, който беше отхвърлен от поста си предходната година след издание на сходно сериозно есе към Си Цзинпин, не загатва президента по име, само че употребява други термини, с цел да препраща към него. В своето есе той приканва жителите да приканват за " пет претенции ", отпратка към протестиращите против държавното управление в Хонконг.

Исканията, които той изброява, са свързани със свободата на словото и събранията, както и правото да се гласоподава на открити избори и самостоятелен орган за следствие на реакцията на рецесията с короновируса.
 Починалите от ковид към този момент са 1016, инфектираните 42 638
Починалите от ковид към този момент са 1016, инфектираните 42 638

Днес в Женева стартира световен конгрес...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР