Изстреляхме 2 милиона в небето за ЧНГПловдивчани за изстреляли в

...
Изстреляхме 2 милиона в небето за ЧНГПловдивчани за изстреляли в
Коментари Харесай

Четете в Марица: Изстреляхме 2 милиона в небето за ЧНГ

Изстреляхме 2 милиона в небето за ЧНГ

Пловдивчани за изстреляли в небето под формата на празнични фойерверки близо 2 млн. лв., сочат сметките на търговците на пиротехника. С най-голямо снаражение се оказаха кварталните компании, чиито гърмежи засенчиха 5-минутната публична заря, проведена от общината на площад " Стефан Стамболов " в последните минути на 2018 година.

Варна с 475 млн. бюджет, Пловдив - с 303 млн.

Варна задминава Пловдив с бюджета за 2019 година с цели 172 милиона, излиза наяве от оповестените планове на двете общини. Морската столица е изпреварила града на тепетата както с по-ранното обявяване на сметките за новата година, по този начин и с финансовата рамка, която е в солидния размер от 475 милиона лв.. Бюджетът на Пловдив наподобява доста по-семпъл. За 2019-а, когато градът е Европейска столица на културата, в хазната са планувани разноски едвам за 303 574 886 лв.. За съпоставяне, София има пет пъти по-голям бюджет - 1,5 милиарда.

Коматевско се размина с разширението

Община Пловдив стартира тази година отчуждаване на 137 частни парцела, които попадат в разширение на улици. Рекордният брой имоти и здания е заложен в програмата за предписание с общинската благосъстоятелност, която ще се гласоподава в локалния парламент преди приемането на бюджета за 2019 година

Коматевско шосе не е включено в дългия лист, макар че градската администрация нееднократно обещаваше удвояване на булеварда. По план второто платно е планувано от източната страна на пътя, чиято широчина след ремонта е с един метър по-тясна от остарелия паваж.

Кобрата избра Пампорово

Курбат Пулев посрещна новата 2019-а година на Пампорово. Компанията от 15 другари избра за празника реновирания петзвезден хотел " Перелик " в центъра на курорта. В навечерието на дванадесетия час най-хубавият ни боксьор получи от кмета Славка Чакърова дарове от името на всички чепеларци - календар, албум на общината и две книги за родопското градче.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР