Изслушването на Иван Гешев бе необичайно кратко, такива изслушвания са

...
Изслушването на Иван Гешев бе необичайно кратко, такива изслушвания са
Коментари Харесай

Новаков разкри: Изслушването на Гешев в Страсбург бе необичайно кратко

Изслушването на Иван Гешев бе извънредно малко, такива чувания са протичали в границите на часове. Това съобщи пред публицисти в Страсбург Андрей Новаков, евродепутат в групата на Европейската национална партия, помолен да разяснява днешното чуване на основния прокурор Иван Гешев на съвещание в Страсбург на Мониторинговата група на Европейския парламент (ЕП) за наблюдаване на демокрацията, върховенството на закона и главните права.
Всичко по тематиката: Опитът за атентат против Иван Гешев и желаната му оставка 427
Спроред Новаков е било преценено, с оглед хода на събитията, да се промени методът и формата на чуването, както и че тематиката не е на дневен ред. Той акцентира, че групата, която изслушва през днешния ден на закрито съвещание Иван Гешев, е неофициална.

" Често пъти ѝ се придават съвсем космически мащаби и въздействия в Европейския парламент, каквито тя няма ", разяснява той. " Не недооценявам тяхната работа и постигнатото, само че това не е комисия на Европейския парламент, това не е и подкомисиял. Не ми е известно други основни прокурори да са идвали тук ", сподели още той.

" За мен е значимо България да гради имидж на по-стабилна и предвидима страна, каквато през последните две години не беше, сподели той и добави: " Защото непрекъснатите кавги, препирни и това, което се случва сега със правосъдната система, е предизвикателство за нашата страна. Затова промяната би трябвало да бъде завършена в точния момент и качествено, по метод, по който всички български жители чакат ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР