Изслушване на правосъдния министър Крум Зарков днес в Народното събрание,

...
Изслушване на правосъдния министър Крум Зарков днес в Народното събрание,
Коментари Харесай

Благодарение на ДПС беше затворено кранчето за златните паспорти

Изслушване на правосъдния министър Крум Зарков през днешния ден в Народното събрание, постави освен дефинитивно точка на многогодишните спекулации на прокситата на кръга „ Капитал “ по тематиката за „ златните паспорти “, само че и на процедура закова точно хората на Иво Прокопиев като съществени виновници чужденци да получават непозволено българско поданство и непрекъснато престояване.

Във въпроса си Йордан Цонев от Движение за права и свободи уточни, че анулацията на капиталовото поданство и златните паспорти са се случили точно със законодателни начинания на Движението за права и свободи в последните два Народното събрание. „ Бяхме поискали следствие на всичките издадени паспорти от Министерството на правораздаването, ДАНС, Прокуратурата и надлежно анулация на тези, които са издадени непозволено, или по-точно с фиктивна инвестиция. Какво се случва с следствията на медиаторите и фирмите, които са взели участие по тези процеси по отношение на издаването на златните паспорти. И имате ли информация до къде е стигнало по тези тематики? “, попита Цонев от парламентарната естрада.
-->
Отговорът на Зарков беше безапелационен:

„ Това, което мога да уверя е, че волята на законодателя, и след самодейност на вашата група, се извършва от всички държавни органи и има резултат. Действително всичко, за което имаше подозрения, се удостоверява значително. Очевидно е имало проблем, и явно това, че затворихме този кран, бе положително решение. Резултатите са налице. Всички органи по държавната верига работят единомислещо. Нямам информация за престъпни действия, осъществени по тази линия, само че всичко, което бъде поискано от способените органи, ще бъде предоставено “.

Така на процедура служебният министър на правораздаването развенча операциите на представителите на кръга „ Капитал “, които настойчиво се опитваха да отклонят публичното внимание от личните си схеми, за сметка на набеждаването на Движение за права и свободи и съответно на Делян Пеевски, за мнимо присъединяване в процедурите за придобиване на поданство.

Припомняме, че още след приемането на поправките в Закона за българското поданство за унищожаване на „ златните паспорти “ - станали факт посредством и на неговия автограф под законопроекта, Пеевски направи изказване, че инспекцията на „ златните паспорти “ ще изобличи лъжите на олигархичния кръг „ Капитал “ за негово „ присъединяване “ в сходни схеми и ще освети същинските участници в злоупотребите. Тогава депутатът от Движение за права и свободи изрази задоволеност, че напъните да се потвърди липса на каквато и да е съпричастност на Движение за права и свободи и в частност негова към схемите за даване на капиталово поданство най-сетне ще завършат с триумф.

Една година по-късно това към този момент е реалност, а от думите на Крум Зарков през днешния ден стана ясно, че след приемането на промените в закона, незабавно са били прекъснати 161 висящи преписки за „ златни паспорти “, както се прави цялостна инспекция на безусловно всички документи по отношение на придобиването на капиталово поданство за времето, през което законът го е разрешавал. В резултат на тази законодателна самодейност - още веднъж призната по предложение на Движение за права и свободи, е отнето поданството на 17 чужденци, употребявали фиктивни вложения.

Не бива да се не помни и събитието, че още веднъж Движение за права и свободи подаде сигнал до прокуратурата, с помощта на който с обвиняване за осъществено закононарушение по работа се снабди някогашният изпълнителен шеф на Българската организация за вложения Стамен Янев. Сигналът беше за това, че са позволени съществени нарушавания на условията на Закона за българското поданство, Закона за чужденците в Република България и Закона за поощряване на вложенията. Оказа се, че процедурите са прилагани най-вече по отношение на жители на Руската Федерация и Китайската национална република за придобиване на българско поданство по натурализация - така наречен „ златни паспорти “, даващи им право да обитават на територията на страната и Европейски Съюз, а всички документи са били издавани точно от Стамен Янев.

Самият Янев е остарял кадър на кръга „ Капитал “, заради което е обяснима и фиксацията на Прокопиев в тази тематика и опитите на неговите проксита да отклонят публичното внимание с лъжливи доноси срещу Пеевски и Движение за права и свободи. Нещо повече, някогашният началник на Българската организация за вложения и настоящ член на Надзорния съвет на Българската банка за развиване (инсталиран там по времето на Кирил Петков), е директно обвързван и с двамата съпредседатели на „ Продължаваме промяната “. Янев е някогашен фирмен юрист на Кирил Петков, а също и съученик от гимназията в Хасково на Асен Василев.

Така днешното чуване на министър Зарков в Народното събрание се трансформира в следващия удар срещу лъжата, популяризирана от прокситата в политиката, НПО-сектора и медиите на същия този кръг „ Капитал “, че зад схемата с така наречен „ златни паспорти “ стоял депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски.  Защото точно въз основа на тези доноси той попадна в санкционния лист на Съединени американски щати и води дело в американски съд за изчистване на името си. Но откакто истината към този момент си проби път в България, то тя неизбежно ще бъде открита и зад Океана.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР