Изследване на университетите в Калифорния и Бон показва, че за

...
Изследване на университетите в Калифорния и Бон показва, че за
Коментари Харесай

Чужденците имат интерес към България

Изследване на университетите в Калифорния и Бон демонстрира, че за последните 125 години най-сигурната инвестиция е тази в недвижими парцели. „ Ако би трябвало да приказваме като опция на банковите депозити, това е най-хубавото, което човек може да направи, без значение на валутата и размера на сумата. Доходността, която може да се реализира, е сред 3% и 6%, което е естественият диапазон на годишна възвръщаемост. Но даже да теглите заем и да калкулирате лихвата, в дълготраен проект си гарантирате доходност” е мнението на Михаил Чобанов – създател и притежател на Bulgarian Properties, който взе участие във форума „ Шумът на парите 2018”, чийто медиен сътрудник е най-големият уебсайт за недвижими парцели imot.bg .

За тези, които обмислят инвестиция в сегмента, само че към момента се двоумят, е значимо да имат поради, че не е наложително да разполагат с цялата сума. Единият, и най-разпространен вид, е банков заем. Също по този начин обаче работещ вид за финансиране е и кооперация с различен вложител, което ще донесе рентабилност и е опция за инвестиция.

Що се отнася до задграничните вложители, то те несъмнено имат интерес към България, въпреки и единствено към познатите им места – морските и планинските курорти. Извън полезрението им остават столицата и по-големите български градове. „ Това, което се откроява като наклонност, е покупката на парцел за децата им, които избират да учат в столицата”, споделя Чобанов. Той добави, че все още не могат да се отчетат емблематични огромни частни вложения, само че компанията, която ръководи в последните 15 години, преди последния пик в цените има две покупко-продажби с клиенти в тогавашния топ 100 на Forbes.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР