Изследователите предприемат голяма стъпка към създаването на синтетични ембриоподобни структури, които имитират истински човешки ембриони

...
Това е забележително изследване, което открива нови пътища за изследване
Коментари Харесай

„Това е забележително изследване, което открива нови пътища за изследване на човешкото развитие“, каза проф. Алфонсо Мартинез Ариас от университета Pompeu Fabra в Барселона , Испания.

Целта на изследването не е да се създаде синтетичен или изкуствен живот, а да се създадат работещи модели, които ще позволят на учените да изучават решаващи етапи от човешкото развитие, които са скрити от поглед като ранен етап ембрионите се развиват вътре в утробата.

Изследването „е стъпка към отваряне на прозорец към периода на човешкото развитие, когато много бременности се провалят и който беше наистина труден за изучаване досега“, каза д-р Джеймс Бриско в института "Франсис Крик" в Лондон.

Ембрионите, които са дали началото на всички нас, започват със сперма и яйцеклетка.

Тук изследователите използват стволови клетки от дарени човешки ембриони които след това бяха „принудени“ с помощта на химически сигнали да се развият в четирите основни типа клетки на ранния ембрион, които дават начало на всички тъкани и органи на напълно оформен човек.

Бенямин Нетаняху планира да депортира всички африкански мигранти от Израел след еритрейски групи, замесени в насилствени сблъсъци

Предишни експерименти са произвели подобни ембриони, но такива, които нямат същия брой видове тъкани и нива на организация, открита в истински ембриони.

Основното е, че им липсват „екстраембрионални“ тъкани, като клетките, които продължават да формират плацентата.

Прочетете повече:
Човешки клетки отглеждани в ембриони на маймуни предизвикват етични опасения за „кутията на Пандора“
Учените създават синтетични ембриони на мишки, които са продължили да развиват мозък

Плацентата и нейното имплантиране в лигавицата на утробата е водеща причина за неуспех на бременността - и следователно важна област на изследване.

Синтетичните ембриони, създадени от екипа на Weizmann, наистина произвеждат тези екстраембрионални клетъчни типове.

„Работата отваря път за изследване на взаимодействието между ембрионални и извънембрионални тъкани до изключително важния ден 14“, каза проф. Ариас.

Ден 14 е важен – както за човешкото развитие, така и етиката на този вид изследване.

До 14 дни на развитие са се формирали всички основни типове тъкани, които формират плана на човешкото тяло.

Това е и датата, на която законите в повечето държавите дават на ембриона „права“ и изследванията върху човешки ембриони са незаконни след тази точка.

Но в някои страни, включително Обединеното кралство, изследванията върху ембриони, създадени от стволови клетки, не са технически незаконни след тази точка.

Някои изследователи смятат, че забраната трябва да важи за синтетичните ембриони точно както за естествените.

Други смятат, че синтетичните ембриони могат да бъдат модифицирани, като се използва например генетична манипулация, за да се предотврати някога се развиват в напълно оформен човек, така че един ден да могат да бъдат използвани за производство на заместващи органи или други тъкани.

Докато тази дискусия напредва, науката все още е далеч от това да ни отведе там.< /p>

По-голямата част от ембрионите, създадени с помощта на този метод, се провалят и като се има предвид, че никой не се е опитал да ги изведе след текущия 14-дневен предел, не е ясно дали ще продължат да се развиват нормално.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР