Изследователите на Google са създали AI, който може да генерира

...
Изследователите на Google са създали AI, който може да генерира
Коментари Харесай

Новият AI на Google превръща текст в музика

Изследователите на Гугъл са основали AI, който може да генерира музикални части от няколко минути и даже може да трансформира подсвиркваща или тананикаща мелодия в инструментал. Компанията е пуснала даже 30-секундни фрагменти действителни песни, основани от избрани параграфи, заложен род, въодушевление и даже характерни принадлежности, както и петминутни части, генерирани от една или две думи като „ мелодично техно “.

На демонстрационния уебсайт са показани и образци за това, което моделът създава 10-секундни клипове на принадлежности като виолончело или маракаси, осемсекундни клипове на избран род, музика, която би паснала на бягство от затвор, и даже по какъв начин би звучал новак пианист спрямо напреднал. Той също по този начин включва тълкования на изречения като „ футуристичен клуб “ и „ акордеон дет метъл “.
-->
Музиката, генерирана от AI, има дълга история, датираща от десетилетия; има системи, на които се приписва композиране на поп песни, прекопирване на Бах по-добре, в сравнение с човек би могъл през 90-те, и съпътстващи осъществявания онлайн. Една скорошна версия употребява AI машина за генериране на изображения StableDiffusion, с цел да трансформира текстовите подкани в спектрограми, които по-късно се трансформират в музика. MusicLM може да превъзхожда други системи във връзка с своето „ качество и придържане към текста “, както и обстоятелството, че може да копира мелодията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР