Изследователи от Южна Корея откриха нов принцип на движение в

...
Изследователи от Южна Корея откриха нов принцип на движение в
Коментари Харесай

Открит е революционен феномен в течните кристали

Изследователи от Южна Корея откриха нов принцип на придвижване в микросвета. В течните кристали обектите във тип на мехурчета се движат в избрана посока, като от време на време трансформират размера си. Учените са уверени, че откритието има голям капацитет в разнообразни области, в това число основаването на дребни роботи.

Въздушните мехурчета в течните кристали могат да се движат в една посока, като от време на време трансформират размера си. Това държание ги отличава от мехурчетата в другите среди. Чрез вкарване на въздушни мехурчета с диаметър на човешки косъм в течен кристал и управление на налягането, специалисти от Университета за просвета и технологии в Улсан съумяха да показват това неизмеримо събитие, оповестява Science Daily.

Ключът към разбирането на явлението се крие в основаването на фазови недостатъци в структурата на течния кристал наоколо до въздушните мехурчета. Тези недостатъци нарушават симетричния темперамент на мехурчетата и им разрешават да изпитват еднопосочна мощ макар симетричната си форма. Тъй като мехурчетата се разграничават по мярка, те избутват и издърпват течната среда на кристала. По този метод си обезпечават придвижване в една и съща посока, което на пръв взор опонира на законите на физиката.

„ Това новаторско изобретение показва способността на симетричните обекти да правят ориентирано придвижване посредством симетрично придвижване – събитие, непознато до момента на науката “, споделя Ким Сонг Чо.


Откритието на корейските учени способства за по-доброто схващане на смисъла на нарушаването на симетрията при придвижването на микроскопично равнище. А в на практика смисъл то може да откри приложение в роботиката.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР