Изследователи от университета в Шефилд са установили, че при избора

...
Изследователи от университета в Шефилд са установили, че при избора
Коментари Харесай

Учени откриха лесен начин да бъдем по-щастливи

Изследователи от университета в Шефилд са открили, че при избора на жилище би трябвало да се обърне внимание на размера на прозорците, оповестява Daily Mail. Факт е, че оптималното количество естествена светлина, която влиза в дома ви, може да увеличи вашето равнище на благополучие.

Изследователите демонстрират на 750 участници 25 случайно определени 3D-снимки на дневни, кухни, спални и бани с друг дизайн на естествено осветяване. Прозорците на пространствата са с разнообразни размери и са обърнати към разнообразни направления. Участниците са помолени да оценят какъв брой щастливи или тъжни се усещат, когато гледат всяка стая.

Резултатите демонстрират, че дизайнът на естественото осветяване оказва доста въздействие върху прочувственото благоденствие и чувството за благополучие. Прозорците, заемащи повече от 40% от стената, дават на хората най-голямо чувство за благополучие.

Въпреки че откривателите не са разгледали повода за получените резултати, предходни проучвания демонстрират, че въздействието на светлината може да увеличи равнищата на серотонина - " хормона на щастието ".
...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР