Изследователи от университета в Дартмут са установили, че 3D отпечатани

...
Изследователи от университета в Дартмут са установили, че 3D отпечатани
Коментари Харесай

Може ли алуминиевото фолио да подобри Wi-Fi връзката ви?

Изследователи от университета в Дартмут са открили, че 3D отпечатани модели, покрити с алуминиево фолио, могат да подобрят безжичния обсег и да усилят сигурността на Wi-Fi мрежите. Проектът, който бе показан в научния портал EurekАlert , включва слагането на рефлектор върху и към антените на рутера, с цел да се насочи лъчът в мечтаната посока и да се усили обсегът на сигнала, като се предотвратява неговото разпространяване в нежелани направления.

" С елементарна инвестиция от към 35 $ и специфициране на условията за покритие, безжичният рефлектор може да бъде модифициран по поръчка и да превъзхожда антените, които костват хиляди долари ", счита Ся Джоу, помощник в Дартмут.

По време на работата си Джоу и нейните сътрудници тестват няколко типа насочващи антени, като се стига до всевъзмжни комични обстановки. След няколко опита обаче, те откриват характерната форма, която в действителност усилва Wi-Fi приемането в авансово избрани стаи. След това основават и стратегия, наречена WiPrint, която отпечатва точната форма, нужна за ориентиране на сигнала и за по-добро покритие и сигурност. След като бъде отпечатана формата, би трябвало единствено да я увиете в алуминиево фолио.

Екипът открива още, че благодарение на тази технология могат да бъдат завършени ориентирани Wi-Fi сигнали, като по този метод се дава приоритет на едни пространства за сметка на други. Например, можете да оформите Wi-Fi сигнала по този начин, че да не допускате той да излиза през прозореца, а за сметка на това да имате доста по-силен сигнал в прилежащата стая.


Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР