Изследователи от нидерландския Институт по ракови заболявания са направили изключително

...
Изследователи от нидерландския Институт по ракови заболявания са направили изключително
Коментари Харесай

Откриха нов орган в центъра на главата

Изследователи от нидерландския Институт по ракови болести са създали извънредно изобретение, сочещо за евентуален четвърти набор от слюнчени жлези, ситуирани в пространството, където носната празнина се среща с гърлото. Ако находката бъде потвърдена, това ще бъде първото сходно изобретение от към три века, заяви „ Таймс “, съобщи БГНЕС. Досега лекарите са разкрили единствено три групи двойки слюнчени жлези: покрай всяко ухо, под челюстта и под езика.

Доказателствата за неидентифицираните до момента органи бяха оповестени в списанието „ Radiotherapy and Oncology “ предишния месец, макар че задачата на създателя и хирурга доктор Матияс Валстар била да изследва рака на простатата. Той и сътрудниците му разкрили незнайните елементи, до момента в който изучавали сканирания на главата, направени с устройство с неповторимо висока разграничителна дарба. В центъра на сканирания череп имало две тесни тъканни структури тъкмо над Евстахиевите тръби, които свързват ушите с шията. По-нататъшно проучване благодарение на дисектиран мъртвец разкрива, че двойката органи е структурно сходна на слюнчените жлези под езика. Изглежда, че те също се свързват с канал, което допуска слюноотделяне.

„ Мястото не е доста налично и ви трябват доста чувствителни облици, с цел да го видите “, сподели онкологът Воутер Фогел, съавтор на проучването.
Слюнчените жлези са доста деликатни тъкани, споделиха лекарите и нормално се заобикалят по време на лекуването на рак, с цел да се предотвратят трайни увреждания. Без да знаем, че тези спомагателни жлези съществуват, „ никой в никакъв случай не се е опитвал да ги пощади “, сподели Фогел.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР