Изследователи от Белгия съобщиха за случай на 90-годишна жена, която

...
Изследователи от Белгия съобщиха за случай на 90-годишна жена, която
Коментари Харесай

90-годишна жена се зарази едновременно с два варианта на COVID-19

Изследователи от Белгия оповестиха за случай на 90-годишна жена, която се е заразила по едно и също време с два от разновидностите на COVID-19, будещи безпокойствие. Той бе показан в границите на Европейския конгрес по клинична микробиология и инфекциозни болести, който тази година се организира онлайн.

На 3 март 2021-ва дамата, чиято здравна история не се отличава с нищо изключително, е призната в болничното заведение OLV в белгийския град Аалст. Същият ден пробата ѝ за COVID-19 се оказва позитивен. Тя е живеела сама, не е била имунизирана против вируса и постоянно е била посещавана от разнообразни помощници, които са се грижили за нея.

Първоначално не показвала признаци на респираторни проблеми и е имала естествени равнища на О2 в кръвта (кислородна сатурация). Жената обаче внезапно се утежнява и пет дни по-късно умира.

След като вършат PCR тест на нейна респираторна проба за така наречен разновидности, будещи безпокойствие, лекарите откриват, че 90-годишната пациентка е била инфектирана с два разнообразни разновидността на вируса – разновидността алфа (B.1.1.7), който породи във Англия, и бета (B.1.351), който бе засечен за първи път в Южна Африка.

Наличието и на двата разновидността е доказано от нов PCR тест на втора респираторна проба (след секвенция на S-гена, както и на цялостно геномно секвениране).

„ Това е един от първите документирани случаи на коинфекция с два разновидността на безпокойствие на SARS-CoV-2 – споделя доктор Ан Ванкеерберген от болничното заведение OLV в Аалст, Белгия. – И двата разновидността циркулираха в Белгия по това време, така че най-вероятно дамата е била инфектирана с другите вируси от двама разнообразни души. За страдание, нямаме визия по какъв начин тъкмо се е случило това. “

Проф. Лорънс Йънг, специалист по вирусология от Университета в Уорик, съобщи, че „ откриването на два преобладаващи разновидността, будещи безпокойствие, при един човек не е изненада - те биха могли да бъдат предадени от един инфектиран субект или при контакт с голям брой инфектирани хора. " Той добави, че са нужни повече изследвания, с цел да се дефинира дали такива инфекции по някакъв метод компрометират ефикасността на имунизацията или утежняват случаите на COVID-19.

Източник: Medical Xpress

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР