Изсъхването на лигавица е също толкова неприятен проблем както и

...
Изсъхването на лигавица е също толкова неприятен проблем както и
Коментари Харесай

Ако носът е прекомерно сух

Изсъхването на лигавица е също толкоз противен проблем както и хремата. Но има няколко хитри способи за навлажняване на лигавицата, които са потвърдено ефикасни от науката.

1. Вазелин

Намажете вътрешната стена на носа. Това е освен потребно, само че и безвредно, в случай че инцидентно част от него попадне по-навътре.

2. Овлажнете въздуха

През нощта постоянно включвайте специфичен овлажнител, който оказва помощ, когато лигавиците на носа пресъхват елементарно.

Сложете уреда в средата на стаята - надалеч от мебелите, с цел да не се развият от влагата гъбички по дървото и по другите повърхности.

3. Спрей за нос

Пръскайте  физиологичен разтвор или  морска вода. Те овлажняват най-добре. Освен това те чистят лигавицата от частици прахуляк и механични замърсявания.

4. Влажни кърпички

Може да употребявате кърпичките за лице, с цел да почиствате и носа. Другият вид са детските кърпички за нос, които за създадени за сензитивните зони.

5. Инхалации

Има специфични, които са предопределени за домашно прилагане. Топлата пара оказва помощ както при хрема, по този начин и, когато лигавицата на носа е прекалено суха.

Източник: Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР