Изронен асфалт, градска улица, която прилича на черен път и

...
Изронен асфалт, градска улица, която прилича на черен път и
Коментари Харесай

Южната промишлена зона като лунен пейзаж! Облаци от прах, разбити пътища и купища отпадъци

Изронен асфалт, градска улица, която наподобява на черен път и голямо количество прахуляк във въздуха. Така наподобява всеки работен ден в източната част на Южната промишлена зона в Пловдив. Десетки камиони, натоварени с пръст и строителни боклуци, минават всекидневно по трасето, което стартира от колелото на Централна гара и приключва зад ремонтното хранилище на НКЖИ. Товарът на тежките машини е от изкопните действия на пробива под гарата, който започва преди месец. 
Прочетете още
Оказва се, че затрудненият трафик е единствено едно от следствията от строителните действия. Депонирането на големите количества земна маса и боклуци също визира директно пловдивчани, които упрекват строителната компания в геноцид. 

Камионите, натоварени с пръст, парчета бетон и части асфалт, се движат по бул. " Христо Ботев ", по-късно през надлеза излизат на " Кукленско шосе " и на бензиностанция OMV завиват към новосъздаденото " хранилище ". 

Управителят на компания, основана в непосредствена непосредственост до въпросното хранилище, към този момент е сизирал както прокуратурата, по този начин и Регионална инспекция за опазване на околната среда и общинските служби. Ето и писмото, изпратено от Аян Садъков от " Електро Байк ЕУ " ЕООД до медиите:

Пловдив е измежду водачите в една много тъжна европейска ранглиста за чистотата на въздуха. Градската администрация от години се пробва да ни убеди, че прави всичко допустимо да усъвършенства качеството на въздуха, който дишаме. Снимките, които изпращаме изрично демонстрират, че това въобще не е по този начин. Близо месец, ние работещите в Южна промишлена зона, сме подложени на безспорен геноцид. Десетки камиони, натоварени със земна маса и строителни боклуци минават по шосето, което се намира сред ЖП линиите и Кукленско шосе и депонират товарите си на голямо пространство зад ремонтното хранилище на БДЖ и замърсяват както въздуха, по този начин и пътната настилка.

Според нас е неприемливо в границите на града, в непосредствена непосредственост до центъра на Пловдив, да се съхраняват строителни боклуци. Камионите, натоварени с пръст, бетон и части асфалт, /предполагаме  от пробива на Централна гара/ се движат постоянно без платнища. Пътната настилка към противозаконното хранилище към този момент е съществено разрушена и по нея  са се отворили големи ями. Но това е най-малкият проблем. Камионите постоянно се движат без покривала и в изсъхнало време от тях се разпръсква огромно количество пръст и прахуляк. Когато вали от каросериите на същите камиони тече тиня, която остава на шосето. Можете да си визиите какво се случва, откакто тази тиня изсъхне. В рамките на работната седмица се правят десетки курсове, а в региона към този момент не може да се диша. Какво е замърсяването с ФЧП можем единствено да гадаем. Факт е, че строителната компания, която употребява тежкотоварните машини, не съблюдава никоя от нормите, признати в наредбите на Община Пловдив.  Движат се без покривала, не се почиства пътя, няма дежурна водоноска, която да пръска от време на време за да не се подвига прахуляк, не се мият гумите на камионите.  Някои от машините са с извънредно нечисти регистрационни номера в прорез с българското законодателство. Част от регистрационните номера на камионите, посредством който се реализира активността по изхвърляне на боклуци са СА 1345 МК, В 3661 РХ, РВ 7833 ТТ, СА4751РР и СА 7786РН.

Като шеф на компания „ Електро Байк ЕУ ”, която се намира в непосредствена непосредственост до новопоявилото се бунище, съм пуснал сигнали до Районна прокуратура- Пловдив, регион „ Южен ”, Регионална инспекция за опазване на околната среда и Пловдивския общински инспекторат. Надяваме се въпросните институции да се заемат незабавно с този въпрос, тъй като считаме, че са нарушени редица екологични правила. Тук е мястото да напомним, че  по замърсяване на въздуха Пловдив към този момент изпреварва София, която е градът е с най-висока периодичност на смъртност поради ФПЧ над нормата. 

Считам, че подхванатите дейности, наоколо до обекта, благосъстоятелност на представляваното от мен сдружение са незаконосъобразни и същите разкриват детайли на сформира на закононарушения, които са общественоопасни и следва да бъдат подхванати ограничения по тяхното определяне и откриване, защото към сегашния миг общинската администрация очевидно нехае за протичащото се.

Надявам се на Вашето подпомагане и имам вяра, че давайки публичност на казуса, можем да защитим правото си да живеем в един по-чист град.

" Ще създадем едни улици, а за сметка на това разрушаваме други! Докога ще се въртим в този обаян кръг? " питат работещи в региона на промишлената зона. 



Проверка на TrafficNews в имотния указател откри, че въпросният парцел, в който към този момент има тонове земна маса и строителни боклуци, е благосъстоятелност на НКЖИ. Тъй като държавната компания е възложител на огромният строителен обект, тя е разрешила на изпълнителя компания " Трейс " да употребява нейния терен за хранилище. Не бива да се подценява обстоятелството и че скупчването на сходно количество строителни боклуци на терен без защита, ще изкуши и други строители да " спестят " от депониране и да изсипят боклука си там. Първите купчини към този момент са налице. 

От Пловдивският общински инспекторат към този момент са изпратили инспекция на място.  







TrafficNews  изпрати питане по тематиката до Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив. 

Очаквайте продължение!
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР