Изразяваме недоумение по повод изказването на френския президент Еманюел Макрон,

...
Изразяваме недоумение по повод изказването на френския президент Еманюел Макрон,
Коментари Харесай

Захариева: Не може да се правят заключения за целия български народ

" Изразяваме неразбиране във връзка изявлението на френския президент Еманюел Макрон, че избира мигранти от разнообразни страни, съпоставено с „ противозаконни каналджии ”, както е и точният превод, от Украйна и България. Това сподели външният министър на страната ни Екатерина Захариева в изказване във връзка изявлението на френския президент Еманюел Макрон, оповестява БТВ. Захариева разяснява думите на му, като уточни, че това, което е споделил, е обидно. Тя разясни, че не схваща повода за изявлението и евентуално става въпрос за някакви вътрешнополитически проблеми.
" Цялото изявление с френския президент, доколкото разбрах, е обвързвано с противозаконната миграция и надигащото се неодобрение във Франция, по отношение на многото незаконни мигранти, само че не толкоз против централно-източно европейците. Освен това нашите хора не са мигранти. В Европейския съюз има свободно придвижване на жители, артикули, капитали и услуги. Но сред другарски страни не трябва във вътрешнополитическите напрежения да се употребяват имената на други страни. Ние не го вършим тук ”, сподели Екатерина Захариева.
В умозаключение тя съобщи, че има съмнения, че думите на Макрон са извадени от подтекста. " Но все пак, считаме, че изявлението е недопустимо и не може да се вършат изводи за целия български народ ", безапелационна е министърът на външните работи на България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР