Израстването е сложен процес както за детето, така и за

...
Израстването е сложен процес както за детето, така и за
Коментари Харесай

Бях най-ниският в класа: 5 начина да подкрепите самочувствието на момчето

Израстването е комплициран развой както за детето, по този начин и за неговите родители. Как да помогнем на момчето да одобри измененията със личното му тяло и страсти?
Ето препоръките на педиатъра с 18-годишен опит Рандж Сингх, създател на „ Книга за момчето “ - съвременно управление за израстването, в което на всяка страница откривате директива за развъждане на синове си.

„ Вярвате или не, и аз в миналото бях младеж.Израстването беше мъчно време за мен. Дълги години бях най-ниският в класа и се развивах по-бавно от останалите. Дори се опасявах, че в никакъв случай няма да се трансформира в мъж! На моменти това ме притесняваше, само че се научих да пребивавам с това, до момента в който не настигнах връстниците си. Най-важното е, че преодолях всичко, а компликациите ме направиха това, което съм през днешния ден. За благополучие разбрах по какъв начин да се оправя с провокациите, пред които всички сме изправени. Написах тази книга, с цел да споделя с вас уроците, които научих за себе си. ", написа той.
Подбрахме няколко потребни съвета от книгата ву. 

1. Разкажете на момчето за половото съзряване
От към 10 до 16 години при момчетата стартира пубертета. В този миг те се трансформират доста: гласът става необикновен, косата пораства, появява се акне...
Но пубертетът не се лимитира до външни промени. Бъдете подготвени за обстоятелството, че настроението на вашия наследник ще стартира да се трансформира по-често, той ще се затвори и самичък ще се пробва да се оправи с страстите си.
Можете да улесните живота на сина си, в случай че започнете да го подготвяте за тези промени авансово. Обяснете, че всичко, което ще му се случи (или към този момент се случва) е обикновено, всеки е минал през това.
Научете сина си по какъв начин вярно да се грижи за кожата си и да следи хигиената си като цяло. Кажете му да си мие подмишниците и гениталиите изключително деликатно, тъй като тези елементи на тялото нормално миришат най-вече.
Много майки не разрешават на синовете си да бръснат първите мустаци. " Не е нужно да вършиме нищо специално; дано синът ви реши по какъв начин да наподобява. Оставете вашия младеж да вземе решението да се бръсне или не. Ще бъде ужасно, в случай че първото бръснене се организира в наличието на възрастен, на който момчето се доверява ", съвета доктор Сингх.

2. Подкрепете самочувствието му

В юношеството момчетата постоянно се съпоставят със своите връстници.
„ Всичко наред ли е с мен? "
„ Защо не съм толкоз висок като останалите момчета в моя клас? “
„ Защо тялото ми не се трансформира като на приятелите ми? “
Ако синът ви зададе тези въпроси, напомнете му, че хората са разнообразни. По-важното е да бъде себе си. Периодът на израстване е друг за всеки, само че всеки несъмнено ще стане възрастен.

3. Научете го да се оправя с страстите
Всички сме подвластни на най-различни страсти: наслада, горест, яд, отчаяние, разстройване, неспокойствие, безпокойствие... И вашият наследник не е изключение, изключително в случай че е младеж.

Всички тези усеща са естествени.
Каквито и страсти да изпитва детето, никога не му се карайте. Научете го да разпознава емоциите и да не им разрешава да вземат връх.
Едно положително решение е да предложите на сина си да води дневник на страстите. В него той ще разказва, какво го вълнува и тревожи и по този начин ще проучва по-добре възприятията си.
„ Дневникът на настроението “ ще помогне и на родителите да погледнат по-дълбоко във вътрешния свят на сина си и да му оказват помощ, в случай че той е комплициран.

4. Дайте му независимост
В юношеството детето желае да придобие повече автономия. Стреми се самичък да взема решения.
Кажете му, че се тревожите за него. Доверете се на неговите решения.
Нека вашият наследник почувства, че по всеки въпрос или проблем постоянно може да се обърне към вас. Научете го, че спокойният диалог е най-хубавият метод да изрази своята позиция.

Продължава на страницата на

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР