Израснах в свят, в който жена, която прилича на мен,

...
Израснах в свят, в който жена, която прилича на мен,
Коментари Харесай

Красива южноафриканка стана Мис Вселена

„ Израснах в свят, в който жена, която наподобява на мен, с моя тип кожа и коса, в никакъв случай не се смяташе за красива. Мисля, че пристигна времето това да спре. “ Това е посланието на новокоронованата „ Мис Вселена “ Зозибини Тунзи от Южна Африка. Повече от 90 дами от целия свят участваха в състезанието, който се организира в Атланта, Съединени американски щати, в неделя, съобщи Би Би Си. Зозибини победи Мадисън Андерсън от Пуерто Рико и мексиканката София Арагон във финалната тройка и получи короната.

На финалистите в надпреварата бяха заложени редица въпроси по тематики като изменението на климата, митингите и обществените медии.

В последния въпрос 26-годишната Зозибини беше запитана на какво би трябвало да учим младите девойки през днешния ден. Отговорът й беше - водачество. " Това е нещо, което липсва на младите девойки и дами от доста време - не тъй като не желаят, а поради това, което обществото е определило да бъдат те ", сподели тя. „ Мисля, че сме най-мощните същества в света и че би трябвало да ни се дава всяка опция. И навръх това би трябвало да учим тези млади девойки - да заемат своето място. "

Зозибини е първата чернокожа жена, спечелила състезанието след Лейла Лопес през 2011 година Въодушевена от успеха си, тя написа: „ Тази вечер беше една отворена врата и не мога да бъда по-благодарна, че съм била тази, предходна през нея. Нека всяко момиченце, станало очевидец на този миг, вечно да повярва в силата на фантазиите си и дано вижда лицето си, отразено в моето. Гордо декларирам името си Зозибини Тунзи, „ Мис Вселена 2019! "

Зозибини, която завоюва „ Мис Южна Африка “ през август, е разказана като " горделив бранител на естествената хубост ". Тя е " буйна активистка в битката против половото принуждение ". Красавицата е посветила акция в обществените медии на смяна на половите стандарти.

Въпреки че точният размер на премията не се разкрива от уредниците на „ Мис Вселена “, чака се Зозибини да завоюва една година престой без наем в апартамент в Ню Йорк и заплата на стойност към 100 000 $. Тя също ще лети по света за задължения като модел.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР