Израелското правителство одобри създаването на съвместен фонд с Обединените арабски

...
Израелското правителство одобри създаването на съвместен фонд с Обединените арабски
Коментари Харесай

Израел и ОАЕ със съвместен фонд за инвестиции в технологиите

Израелското държавно управление утвърди основаването на взаимен фонд с Обединените арабски емирства (ОАЕ), който да влага в разработки на модерните технологии, обявиха от пресслужбата на израелското външно министерство, съобщи БГНЕС.

" Израелското държавно управление утвърди предложение за основаване на взаимен капиталов фонд с ОАЕ за научни проучвания и развиване в региона на високите технологии. Фондът, финансиран на паритетна основа, ще предизвиква съдействието сред компании от Израел и ОАЕ в тази промишленост. Инициативата за основаване на фонда беше разисквана по време на визитата на министър-председателя Нафтали Бенет в Абу Даби през декември предходната година ", се споделя в изказването. Израелското външно министерство означи, че двете страни ще отделят по 15 милиона шекела (около 5 милиона долара) годишно за фонда в продължение на 10 години.

Министърът на външните работи Яир Лапид съобщи, че " Израел и ОАЕ споделят общ възторг във връзка с напредналите технологии, които усъвършенстват качеството на живот, околната среда и стопанската система. Новият взаимен фонд ще бъде мотор на този развой ", добави външният министър, чиито думи бяха публикувани от пресслужбата на външното министерство на еврейската страна.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Израелският производител на оръжия Elbit Systems започва в...

През септември 2020 година израелската страна подписа във Вашингтон документи за нормализиране на връзките с ОАЕ и Бахрейн с дейното ходатайство на Съединени американски щати. Тристранното съглашение е наречено на Запад " Авраамово съглашение ". След това Судан и Мароко оповестиха нормализиране на връзките си с Израел. Преди сключването на мира с ОАЕ и Бахрейн еврейската страна е имала дипломатически връзки единствено с Египет и Йордания измежду арабските страни.

Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР