Израелският военен кабинет заседава повече от три часа в неделя

...
Израелският военен кабинет заседава повече от три часа в неделя
Коментари Харесай

Израел отложи решението си как да отговори на Иран

Израелският боен кабинет заседава повече от три часа в неделя следобяд, само че не взе решение за по-нататъшни дейности против Иран.

Според Вашингтон Джо Байдън е призовал Бенямин Нетаняху деликатно да обмисли възможен израелски ответен удар против Иран и неговите последствия. В телефонния диалог сред двамата в събота вечерта (местно време) Байдън е дал " доста ясно да се разбере " на Нетаняху, че би трябвало " деликатно и стратегически да се обмислят " рисковете от ескалация, съобщи в неделя във Вашингтон почитан представител на американското държавно управление. Това е нещо, което непрекъснато се разисква с израелската страна и с други страни. Байдън също по този начин даде ясно да се разбере, че Съединени американски щати ще оказват помощ на Израел да се отбрани.

Според известия в медиите управлението на Израел към момента не е взело решение по какъв начин да отговори на иранското нахлуване през уикенда. Вестник " Таймс оф Израел " заяви, че военният кабинет не е взел решение по какъв начин да работи след повече от три часа съвещания в неделя следобяд.

През идващите дни ще бъдат извършени спомагателни диалози, заяви и новинарският портал " Аксиос ", като се базира на израелски чиновник. На срещата са били разисквани няколко разновидността за възможен израелски ответен удар.

В неделя вечерта Иран непосредствено атакува оповестения за върл зложелател Израел за първи път в историята на Ислямската република. Израелската войска заяви за към 300 ракети, безпилотни летателни апарати и крилати ракети, съвсем всички от които са били прихванати.

Иран показа интервенцията, озаглавена " Искрено заричане ", като ответен удар за убийството на високопоставени офицери в Сирия. На 1 април при въздушен удар по комплекса на иранското посолство в Дамаск, евентуално управителен от Израел, бяха убити двама бригадни генерали.

Едновременно с иранския въздушен удар проиранската милиция " Хизбула " в Ливан и бунтовниците хути в Йемен също направиха набези против израелски цели. От своя страна израелската войска извърши няколко набези против села в Южен Ливан през нощта и рано сутринта в неделя. В източната част на страната постройка на милицията на „ Хизбула “ беше подложена на обстрел.

След нападението на Иран републиканският водач на Камарата на представителите на Съединени американски щати Майк Джонсън, който е подложен на напън в личната си партия, желае да пропагандира за отпущането на спомагателни средства за Израел. Републиканците схващат " нуждата да застанат на страната на Израел ", съобщи Джонсън по Fox News в неделя.

" Ще се опитаме още веднъж тази седмица ".

По данни на американските военни, с поддръжката на разрушители от Европейското командване на Съединени американски щати, в събота и неделя са били прихванати и унищожени повече от 80 безпилотни летателни апарата и минимум шест балистични ракети, ориентирани към Израел. Ракетите са били изстреляни от Иран и Йемен, заяви Централното командване на Съединени американски щати (Centcom) в платформата X. По-голямата част от 300-те ракети са били прихванати от израелската отбранителна система " Железен купол " и благодарение на Съединени американски щати, Англия, Франция и Йордания.

След сполучливата отбрана против нападенията Израел ще отвори още веднъж учебните заведения в множеството елементи на страната от понеделник. След оценка на обстановката беше решено " да се възобновят просветителните действия в цялата страна от понеделник ", въпреки и с " ограничавания " в граничната зона с Ливан и в градовете наоколо до линията Газа, съобщи представителят на армията Даниел Хагари пред X.

След нападението на Иран против Израел генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш прикани за деескалация пред Съвета за сигурност.

" Близкият изток е на ръба на бездната ", съобщи Гутериш в неделя на специфична сесия на органа в Ню Йорк. " Нито районът, нито светът могат да си разрешат нова война. Хората в района са изправени пред действителната заплаха от унищожителен огромен спор. Сега е моментът да се деескалира. Сега е моментът за оптималната въздържаност. "

Съветът за национална сигурност на Иран предизвести Израел да не подхваща боен отговор на ответните удари.

" Ако ционисткият режим желае да продължи злонамереността си против Иран, ще получи отговор, най-малко 10 пъти по-голям от неотдавнашната офанзива ", цитира порталът Nur News изказване на съвета.

Иран е избрал най-малката форма на наказване за Израел и е атакувал единствено военни обекти, продължава изказването.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР