Израелският външен министър Яир Лапид обсъди с държавния секретар на

...
Израелският външен министър Яир Лапид обсъди с държавния секретар на
Коментари Харесай

Израел иска от САЩ реален отговор срещу Иран заради последната атака на танкер

Израелският външен министър Яир Лапид разиска с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън " взаимна битка против иранския гнет " и създаването на " действителен и ефикасен отговор " на случая с " Мърсър Стрийт " в Арабско море. Това заяви в неделя външното министерство на Израел, представено от ТАСС.

" Външният министър Лапид разиска с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън вечерта на 31 юли офанзивата на транспортен съд в Арабско море, взаимната битка против иранския гнет и създаването на действителен и ефикасен интернационален отговор . "

" Това н е е първият път, когато иранският режим не схваща вярно степента на увереност на Израел и уговорката да пази себе си и своите ползи. Израелските дипломати оперират на всички съответни арени и в доста столици, търсейки интернационално наказание и реакция на офанзивата против танкера ", добавя министерството.

Израелското външно министерство добави, че " този път Иран умъртви двама цивилни от Англия и Румъния ", отбелязвайки, че Лапид " е разговарял с сътрудниците си от Англия и Румъния през уикенда, " изразил е съболезнования и е разискал опасността от Иран ".

" Иранският режим е проблем освен за Израел, само че и експортьор на тероризъм , опустошаване и неустойчивост, които повреждат целия свят. Не можем по никакъв метод да мълчим пред иранския гнет, който нанася удар по свободата на корабоплаването ".

" Ройтерс ": Иран стои зад офанзивата над японско-израелския танкер

При нападението бяха убити двама души
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР