Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че Израел няма да позволи

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че Израел няма да позволи
Коментари Харесай

Нетаняху: Израел няма да позволи да бъде принуден да приеме решение за две държави

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи, че Израел няма да разреши да бъде заставен да одобри решение за две страни след войната в Газа, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Израел изрично отхвърля интернационалния диктат във връзка с трайно съглашение с палестинците ", написа Нетаняху в обществената мрежа " Екс " в ранните часове на днешния ден. " Такова съглашение ще бъде реализирано единствено посредством директни договаряния сред страните, без предварителни условия ". 

Израел също по този начин ще продължи да се опълчва на едностранното признание на палестинска страна, продължи той.

" Такова признание след клането на 7 октомври ще даде голяма премия на невиждания тероризъм и ще попречи на каквото и да е бъдещо спокойно споразумяване ", написа той. 

По-рано той беседва по телефона с президента на Съединени американски щати Джо Байдън. 

Според Белия дом двамата водачи " са разискали обстановката в Газа и незабавната нужда да се подсигурява, че филантропичната помощ ще може да доближи до палестинските цивилни жители, които обезверено се нуждаят от нея ".

" Президентът повдигна въпроса и за обстановката в Рафах и още веднъж изрази мнението си, че военна интервенция не би трябвало да се организира без благонадежден и осъществим проект за обезпечаване на сигурността на цивилното население в Рафах и за оказване на поддръжка ", съобщи Белият дом в известие за диалога.

Според обява в израелския вестник " Маарив " Израел е угрижен, че Съединени американски щати биха могли да признаят палестинска страна без единодушието на Израел като част от напъните за намиране на решение с две страни. Наскоро " Маарив " заяви, че Израел следи " интензивни действия " от страна на държавното управление на Съединени американски щати за сливане на Западния бряг и линията Газа под ръководството на палестинско държавно управление. 

Решението за две страни би означавало самостоятелна, демократична и демилитаризирана палестинска страна да съществува спокойно дружно с Израел. Усилията за реализиране на това решение не са постигнали никакъв прогрес от години, напомня ДПА.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР