Израелският премиер Бенямин Нетаняху се оттегли официално от министерските постове,

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху се оттегли официално от министерските постове,
Коментари Харесай

Нетаняху сдава министерства, назначава нови министри

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху се отдръпна публично от министерските постове, които заемаше и назначи новите министри в кабинета, оповестиха израелски медии.

Нетаняху назначи заместник-министъра на външните работи Ципи Хотовели от неговата партия Ликуд за министър по въпросите на диаспората; Дейвид Битан от Ликуд за министър на земеделието; заместник-министъра на финансите Ицхак Коен за министър на строителството; и актуалният министър на строителството Ифат Шаша-Битон от партията Кулану за обществен министър.

Миналата седмица той назначи заместник-министъра на опазването на здравето Яков Лицман за здравен министър - противоречив ход, защото Лицман е разследван за изказване, че блокира екстрадицията на обвинен за принуждение над дете.

Решението му бе предстоящо. По-рано, Нетаняху разгласи, че ще подаде оставка като министър на опазването на здравето, обществената активност, диаспората и земеделието от 1 януари 2020 година .

В момента той управлява тези ведомства в допълнение към премиерския пост.

Въпреки обвине нията против него, министър председателят не е длъжен да се отдръпна от този пост.
 Нетаняху изиска от Народното събрание имунитет против наказателно гонене
Нетаняху изиска от Народното събрание имунитет против наказателно гонене

Той е упрекнат в рушвет, машинация и нарушение на доверието

Припомняме, че по-рано този месец, Нетаняху реши да изиска депутатски имунитет от наказателно гонене по отношение на повдигнатите му обвинявания за корупция.

Този ход евентуално ще забави правосъдния развой против него за интервала чак след провеждането на новите парламентарни избори през март.

През ноември израелският министър председател беше упрекнат от основния прокурор в рушвет, машинация и нарушение на доверието по три обособени проблема.

Нетаняху, който отхвърля да е правил непозволени дейности, ще се нуждае от поддръжката на повече от половината депутати в Кнесета (израелския парламент), с цел да му бъде обезпечен депутатски имунитет.
 Нетаняху разгласи победа като водач на Ликуд
Нетаняху разгласи победа като водач на Ликуд

Нов остарял водач в Израел

Твърди се, че Нетаняху, който е най-дългогодишният началник в историята на Израел, е приемал дарове от заможни предприемачи и е насочвал обществени средства, с цел да се опита да получи по-положително отразяване в печата.

Израел ще организира предварителни избори на 2 март 2020 година.

Това е третият избор в страната за година.

В края на декември, Нетаняху разгласи победа в предварителните избори на своята партия Ликуд . " Бог желае, ще повеждам Ликуд до огромна победа на идващите избори ", сподели той.

Според изходните анкети Нетаняху получи малко над 70% от гласовете, оставяйки Гедеон Саар на далечното второ място.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР