Израелският премиер Бенямин Нетаняху реагира остро след споразумението между политическите

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху реагира остро след споразумението между политическите
Коментари Харесай

Нетаняху се опитва да блокира новата управляваща коалиция

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху реагира остро след съглашението сред политическите му съперници за сформиране на необятно съдружно държавно управление, което ще го в профил от властта. Той прикани десните депутати в Кнесета да гласоподават против новото държавно управление от 8 партии, в това число десни, съобщи БНР.

„ Всички депутати, определени с гласове на десницата, би трябвало да се опълчват на това рисково ляво държавно управление “, написа Нетаняху в обществените мрежи. Центристът Яир Лапид, водач на израелската съпротива, разгласи късно нощес, че има задоволително поддръжка в Народното събрание, с цел да сформира държавно управление.

Новата ръководеща коалиция ще бъде формирана от цели осем партии, някои от които с прекомерно разнообразни политически цели. Единственото, което ги сплотява, е задачата да бъде отхвърлен от власт Нетаняху. Решителният миг бе договарянето на Лапид с дребната ислямистка групировка „ Раам “ (Обединен арабски списък), водена от Мансур Абас. Тя ще е първата партия на арабското малцинство в Израел, станала част от ръководеща коалиция. Новото държавно управление на Израел би трябвало да получи избор на доверие в Кнесета.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР