Израелският премиер Бенямин Нетаняху пристигна в Литва, за да балансира

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху пристигна в Литва, за да балансира
Коментари Харесай

Бенямин Нетаняху стана първият израелски премиер, посетил Литва

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху дойде в Литва, с цел да балансира " не всеки път другарските връзки " сред еврейската страна и Европейски Съюз, като продължи доближаването с източните страни от общността, оповестява Българска национална телевизия.

" Желая да реализира равновесие в не всеки път другарските връзки на Европейския съюз с Израел, с цел да поддържаме по-справедливи връзки ", сподели Нетаняху в Ерусалим преди да замине за Литва на първто посещаване на израелски министър председател в балтийската република. " Правя това посредством контакти с блокове страни от Европейски Съюз, страните от Източна Европа и в този момент с с балтийските страни и други страни, несъмнено ", добави той.

По време на четиридневната си аудиенция ръководителят на израелския кабинет би трябвало да взе участие в среща на високо ниво във Вилнюс с министър председателите на трите балтийски републики: на Литва Саулюс Сквернелис, на Латвия Марис Кучинскис и на Естония Юри Ратас.

Корените на Нетаняху са от Литва - родителите на майка му са живели в село Седува, в централната част на страната. Над 90% от 240-те хиляди евреи в Литва са били избити през Втората международна война, като ролята на литовските бойци в тези събития е сензитивна тематика, защото страната се счита за жертва на нацистката и на руската окупация, напомнят международни организации.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР