Израелският премиер Бенямин Нетаняху казва, че е информирал Съединените щати,

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху казва, че е информирал Съединените щати,
Коментари Харесай

Нетаняху казва на САЩ, че се противопоставя на създаването на палестинска държава при всеки следвоенен сценарий

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху споделя, че е уведомил Съединените щати, че се опълчва на основаването на палестинска страна като част от всеки следвоенен сюжет.

Съобщението в четвъртък извади нескрито дълбоките разделения, които се появиха сред околните съдружници три месеца след войната на Израел против владетелите на Хамас в Газа.

Съединени американски щати приканиха Израел да понижи офанзивата си и споделиха, че основаването на палестинска страна би трябвало да бъде част от „ деня по-късно “.

В национално предавана конференция Нетаняху даде обещание да продължи с офанзивата, до момента в който Израел реализира „ решителна победа над Хамас “. Той също по този начин отхвърли концепцията за палестинска държавност. Той сподели, че е предал позициите си на американците.

„ Във всяка бъдеща договореност... Израел се нуждае от надзор на сигурността върху цялата територия на запад от Йордания “, сподели Нетаняху на конференция, предавана в народен мащаб. „ Това опонира на концепцията за суверенитет. Какво можете да...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР