Израелският премиер Бенямин Нетаняху и лидерът на опозицията във Великобритания

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху и лидерът на опозицията във Великобритания
Коментари Харесай

Словесна престрелка между Нетаняху и Корбин в „Туитър”

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху и водачът на опозицията във Англия Джереми Корбин влязоха в вербален конфликт поради наличието на лейбъристки депутати на събитие, с което бяха почетени обвинените за терора в Мюнхен на Олимпийските игри, осведоми Агенция Франс Прес.

Корбин е упрекван, че е участвал на гала, на която е отдадена респект на членове на " Черния септември " -бивша палестинска паравоенна организация, която умъртви 11 израелски спортисти и треньори на Олимпийските игри в Мюнхен през 1972 година

Нетаняху написа в " Туитър ", че " полагането на венец от Джереми Корбин на гробовете на терористите, които направиха клането в Мюнхен...заслужава недвусмислено наказание от всички - леви, десни и всички сред тях ".

Корбин отговори със известие в обществената мрежа, че изказванията на израелския министър председател " по отношение на дейностите и думите ми са неистина ", отбелязвайки, че " не е считал ", че взе участие в гала по полагане на венци на екстремистите.

" Това, което заслужава недвусмислено наказание, е убийството на над 160 палестински протестиращи в Газа от израелските сили от март, в това число десетки деца ", добави той.

Наскоро английският водач призна, че партията му има " действителен проблем " с антисемитизма след поредност от обвинявания против членове на Лейбъристката партия.

Последният скандал се развихри след появята на фотография с Корбин, на която поставя венец пред Гроба на мъчениците на Палестина в Тунис през 2014 година

Атеф Бсеисо, който е заровен на мястото, е възприеман като един от водачите. Той беше убит в Париж през 1992 година Смята се, че е премахнат от Мосад.

Първоначално Корбин разгласи, че е уважил гибелта на 47 палестинци, убити по време на израелска бомбардировка в Тунис през 1985 година Но фотоси от палестинското посолство демонстрират, че той носи венец, на който написа, че е в памет на членове на " Черния септември ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР