Израелският парламент трябва да приеме закон, който дава на премиера

...
Израелският парламент трябва да приеме закон, който дава на премиера
Коментари Харесай

Израел подготвя законопроект за затваряне на офиса на Ал Джазира

Израелският парламент би трябвало да одобри закон, който дава на премиера Бенямин Нетаняху пълномощия да закрие локалните интервенции на Ал Джазира, новинарска мрежа, която управляващите от дълго време упрекват в антиизраелски пристрастия.

Законопроектът отбелязва последната ескалация в дълготраен спор сред израелското държавно управление и сателитния канал с централа в Катар, който съгласно съдружниците на Нетаняху има тесни връзки с Хамас в Газа – изказване, което Ал Джазира отхвърля.

Основаната в Доха през 1996 година и финансирана частично от катарското държавно управление, мрежата споделя, че излъчва допълнително от 150 страни и е налична допълнително от 430 милиона домове. Това е една от дребното медии с кореспонденти на място в Газа.

Партията на Нетаняху Ликуд сподели в понеделник, че министър-председателят е изискал от основния бич на обединението Офир Кац да обезпечи приемането на закона, допускащ затварянето на Ал Джазира в Израел. Целта на обединението е законопроектът да бъде признат и да бъде изчистен на второ и...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР