Израелският парламент преустанови планираните си за днес заседания, след като

...
Израелският парламент преустанови планираните си за днес заседания, след като
Коментари Харесай

Израелският парламент спря заседанията заради заразен с коронавирус депутат

Израелският парламент прекрати плануваните си за през днешния ден съвещания, откакто народен представител даде позитивна проба за ковид, а някои учебни заведения в Израел още веднъж затвориха заради паники от нови огнища на зараза, съобщи Ройтерс.

През последните седмици Израел разхлаби ограничаващите си ограничения, само че публични лица предизвестяват, че това може да докара до ново нарастване на броя на новозаразените.

120-членният парламент заяви, че са дадени указания на чиновниците, които не извършват първостепенни задания, да си стоят вкъщи, а всички днешни съвещания на комисии са отсрочени до момента в който се открият следствията от заразяването на депутата. Самият народен представител прикани всички, които са били в контакт с него, да се самоизолират и да се тестват за ковид.

Миналия месец учебните заведения в Израел възобновиха образователните занятия, само че пораства безпокойството, че някои деца са заразили други макар защитните ограничения. Днес израелски медии оповестиха, че 42 учебни заведения отначало са затворили поради нови огнища на зараза.

Израел е записал 17 343 инфектирани с новия ковид и 290 умряли. Страната е с население 9 милиона души.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР