Израелският парламент одобри на първо четене спорен закон, ограничаващ някои

...
Израелският парламент одобри на първо четене спорен закон, ограничаващ някои
Коментари Харесай

Израелският парламент направи крачка към ограничаване на правомощията на Върховния съд

Израелският парламент утвърди на първо четене противоречив закон, ограничителен някои пълномощия на Върховния съд, в границите на рестартираната правосъдна промяна, инициирана от премиера Бенямин Нетаняху и провокирала дълбока политическа рецесия, съобщи " Ройтерс ".

Опитите за промени в правосъдната система от страна формираната от националистически и религиозни партии ръководеща коалиция на Нетаняху измежду западните му съдружници и разклатиха стопанската система на страната.

Контролирайки 64 от общо 120 места в Кнесета обединението на Нетаняху завоюва първото от изискуемите три гласувания за пробутване на законопроекта, само че митингите се чака да се засилят, показва " Ройтерс ".

Новият проектозакон цели да се лимитират пълномощията на Върховния съд да анулира решения на държавното управление, министрите и определени чиновници, в случай че съдът ги счете за незаконосъобразни.

 Срещу Срещу " неизбраните " съдии: за какво Нетаняху и част от Израел желаят промяната

Законопроектът в този момент се връща в комисия за разискване и може да бъде променен преди да бъде гласуван на второ и трето четене.

 Нетаняху се отхвърли от най-спорната част от правосъдната промяна Нетаняху се отхвърли от най-спорната част от правосъдната реформа
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР