Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху заяви, че отмяната на планираното за

...
Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху заяви, че отмяната на планираното за
Коментари Харесай

Нетаняху: Израел няма да се огъне пред международния натиск за Газа

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху съобщи, че анулацията на плануваното за тази седмица посещаване на държавна делегация във Вашингтон има за цел да покаже на " Хамас ", че Израел няма да се огъне пред възходящия интернационален напън за прекъсване на войната в Газа, съобщи БНР.

По време на среща с гостуващия американски сенатор Рик Скот, израелският министър председател означи, че решението на Съединени американски щати в Съвета за сигурност да не наложи несъгласие на резолюцията за прекратяването на огъня в Ивицата Газа е било доста неприятен ход.

" Най-лошото в решението на Съединени американски щати в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации беше, че то насърчи " Хамас " да заеме твърда позиция и да повярва, че интернационалният напън ще попречи на Израел “. Не залагайте на този напън, той няма да проработи. " - обърна се косвено към " Хамас " Нетаняху.

През миналата нощ министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин съобщи, че е честен и стратегически императив да се защитят палестинските цивилни във войната сред Израел и " Хамас " и че филантропичната злополука в обсадената Газа се утежнява. На среща с израелския си сътрудник Йоав Галант в Пентагона Остин уточни, че " в Газа броят на цивилните жертви е прекомерно огромен, а количеството на филантропичната помощ е прекомерно малко ".

На този декор, ливанската формация " Хизбула " заяви, че е изстреляла десетки ракети по северния израелски град Кирят Шмона, който е покрай ливанската граница.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР