Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху предупреди страната си, че предстои дълга

...
Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху предупреди страната си, че предстои дълга
Коментари Харесай

Защо тази война ще бъде различна от всичко, с което се е сблъсквал Израел

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху предизвести страната си, че следва " дълга и сложна война " в миг, в който израелските отбранителни сили стартират най-голямата военна готовност на войски в историята си - " втората фаза " на войната против „ Хамас “ в линията Газа.

ЦАХАЛ поддържа тежките въздушни бомбардировки на обсадената територия със сухопътно навлизане, детайлностите за което се пазят в строга загадка.

Въздушните удари, напомня CNBC, започнаха в отговор на нападението на 7 октомври от страна на палестинската организация „ Хамас “ - оповестена за терористична група от Съединени американски щати и Европейски Съюз - в южната част на Израел, при което починаха над 1300 души, а повече от 240 бяха взети за заложници. По този метод дългогодишната тактика на ЦАХАЛ за отговор е в цялостна мощ, като за малко повече от три седмици в Газа са убити повече от 8500 души, по данни на органите на ръководеното от „ Хамас “ Министерство на здравеопазването там.

Само през първите шест дни на войната израелските военни оповестяват, че са хвърлили 6000 бомби върху Газа - блокиран анклав с размерите на мегаполис. Сега и сухопътни войски навлизат в територията.

" Нашите бойци работят в град Газа през последните няколко дни, обграждайки го от няколко направления, задълбочавайки интервенцията ", декларира в четвъртък началникът на щаба на ЦАХАЛ генерал-лейтенант Херци Халеви. " Силите ни се намират в доста значими региони на град Газа. "

Сухопътната атака е нужна, с цел да се реализира задачата на Израел за елиминиране на „ Хамас “, който управлява линията Газа, споделят от ЦАХАЛ. Една продължителна инвазия обаче - в случай че интервенцията се трансформира в такава - ще бъде кървава и скъпоструваща освен за живеещите в Газа, само че и за израелската войска, споделят военни ветерани и анализатори.

Знаем, че ни чакат

Противодействието на бунтовниците в градски условия, както научиха американските военни в Ирак, идва със смъртоносни провокации за бойците, които не са присъщи при въздушна акция.

" В градските сражения се дават по-големи жертви. Това е исторически факт ", споделя Джим Уеб, някогашен пехотинец от морската пехота на Съединени американски щати, служил в Ирак и Афганистан, пред CNBC. " Ирак сподели какъв брой огромно е преимуществото на бранителя, изключително в асиметрични, градски боеве. Там леко въоръжените бунтовници съумяха да употребяват градския пейзаж, с цел да забавят, а по-късно и да обвържат най-големите маневрени сили в международната история в продължение на години. "

В случая с Газа този бранител е „ Хамас “ - и той ще има съвсем всички преимущества в сухопътните боеве, счита Уеб:

" Градовете по натурален метод насочват нападателя към предвидими пътища. Тези боеве се водят отблизо разстояние, което прави потреблението на поддържащи оръжия като танкове, артилерия или авиация извънредно мъчно, даже в случай че в региона няма цивилни ", сподели Уеб. " А Газа е цялостна с цивилни и бойцие на „ Хамас “ ще могат да се смесят с тях. Не изпитвам завист на тези, които би трябвало да изпълнят задачата, която може да бъде въложена от ЦАХАЛ “.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР