Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху отхвърли призивите на президента на САЩ

...
Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху отхвърли призивите на президента на САЩ
Коментари Харесай

Нетаняху отхвърли призивите на Байдън да се откаже от щурма на Рафах

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху отхвърли апелите на президента на Съединени американски щати Джо Байдън да анулира плануваното сухопътно нахлуване в Рафах, последното леговище в линията Газа за над милион палестински бежанци. Израел счита, че в града са се окопали бойци на " Хамас ", съобщи Ройтерс.

Нетаняху съобщи през днешния ден пред депутати, че е бил " пределно явен " в диалога с американския държавен глава, че израелското управление " е решено да завърши с ликвидирането на батальоните на " Хамас " в Рафах и че няма различен метод, с изключение на да се предприеме сухопътна интервенция ".

Двамата водачи разговаряха по телефона през вчерашния ден. Съветникът на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джейк Съливан сподели, че Вашингтон прави оценка желанията за щурмуване на Рафах като " неточност " и че има и други способи Израел да реализира военните си цели.

Съединени американски щати започнаха нова дипломатическа атака за прекъсване на огъня в продължаващата към този момент близо шест месеца война в Газа, освобождение на заложниците и обезпечаване на задоволително филантропична помощ за гладуващото население в палестинския анклав, съобщи Българска телеграфна агенция.

Американският държавен секретар Антъни Блинкън разгласи, че отпътува на обиколка в Близкия изток, където ще се срещне с представители на висшето държавно управление на Египет и Саудитска Арабия, с цел да " разиска вярната архитектура на дълготраен мир ".

Но извънредно за сходно дипломатическо турне Блинкън не загатна нищо за планувана спирка в Израел, а израелското външно министерство съобщи, че не е уведомявано да се готви за сходно посещаване.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР