Израелският министър на външните работи Ели Коен заяви днес, че

...
Израелският министър на външните работи Ели Коен заяви днес, че
Коментари Харесай

Йерусалим и Атина със споразумение за износ на израелски газ за Европа

Израелският министър на външните работи Ели Коен съобщи през днешния ден, че на среща с гръцкия си сътрудник Никос Дендиас е реализирано единодушие за експорт на израелски газ за Европа през Гърция и Кипър.

Разговорите сред Коен и Дендиас се организираха във вторник в Йерусалим в границите на първото посещаване на гръцкия външен министър в Израел след образуването на новото държавно управление на Бенямин Нетаняху.

" Укрепване на връзките с Гърция и преобразяване на Израел в енергийна мощ. Вчера на среща с гръцкия външен министър Никос Дендиас се договорихме да изнасяме израелски газ през Гърция и Кипър, който ще доближава до цяла Европа. В подтекста на международната енергийна рецесия това ще укрепи интернационалните ни позиции и ще донесе на страната доста пари ", съобщи Коен в Twitter.

Коен съобщи, че е разискал с Дендиас иранската опасност, вероятностите за двустранно съдействие в региона на енергетиката и " Авраамовите съглашения " - съглашения за нормализиране на връзките сред Израел и арабските страни. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР